Filip Van Lancker – Greep.Wine Filip met zijn vrouw Katrien (rechts) en Federica van het wijnhuis Jasci & Marchesani. Foto: rr

Filip uit Kortenaken lanceert online webwinkel met persoonlijk wijnadvies

Greep.wine, een lokale handelaar in biologische wijnen in regio Kortenaken, schenkt consumenten een bijzondere wijnervaring. Met een sterke focus op wijnen van landbouwers die biologisch werken, biedt eigenaar Filip Van Lancker een uitgebreid assortiment en een unieke service. De wijnhandelaar zet namelijk sterk in op toegankelijkheid. Via een chatbot kunnen klanten vragen stellen en het verhaal achter de fles en de verschillende wijnbouwers leren kennen.

Greep.Wine-eigenaar Filip Van Lancker biedt een uitgebreid aanbod aan wijnen aan op zijn website: “Ondanks een overvloed aan wijnwinkels, valt het op dat 85% van de mensen hun wijn nog steeds in de supermarkt koop”, stelt hij vast. “Met Greep.wine wil ik deze supermarkttraditie doorbreken door een meerwaarde te bieden via actieve sociale mediakanalen, een online webwinkel en een informatieve website. Op onze website kunnen klanten niet alleen wijn kunnen kopen, maar hebben ze ook eenvoudig toegang tot waardevol advies en expertise. Dit via een zeer laagdrempelige chatfunctie waarbij ze op een eenvoudige manier in contact kunnen komen en vragen stellen.”

Verhaal achter de fles

Van Lancker hecht veel belang aan het verhaal achter de wijnen. De wijnenthousiasteling werkt steeds samen met verschillende lokale handelaars. Samen met hen organiseert hij regelmatig degustatie-avonden waar liefhebbers en nieuwsgierigen niet alleen de wijnen kunnen proeven, maar ook het verhaal en de achtergrond van de wijnbouwer leren kennen.

"Prachtige etiketten zijn belangrijk, maar ze zeggen niet alles over de inhoud. Het is niet eenvoudig om te achterhalen wat mensen graag drinken. De juiste vragen zijn belangrijk. Degustaties en degustatiepakketten met een woordje uitleg zijn dan ook de ideale manier om te begrijpen wat je lekker vindt", aldus de eigenaar van Greep.wine.

Persoonlijke benadering

Van Lancker staat erop om zelf de wijnbouwer te bezoeken om over hun visie te leren. Deze verhalen neemt hij vervolgens mee naar zijn klanten. Zijn plan is om deze dienst in de toekomst verder uit te breiden en online aan te bieden. Op deze manier kunnen wijnliefhebbers nog meer betrokken raken bij de wereld en het verhaal achter de wijnen.