Nieuws Vlaams-Brabant Carla en co planten bedrijfsbos

Carla en co planten bedrijfsbos

Credit: Ann Rens.

Carla en co planten bedrijfsbos

LEUVEN/VILVOORDE/TIELT-WINGE – Accountancykantoor Fiscadvies uit Leuven heeft afgelopen weekend ongeveer 1.500 bomen geplant op een stuk onvruchtbare landbouwgrond in Meensel-Kiezegem (Tielt-Winge). Het bedrijfsbos, op een perceel van 1,7 ha, is een realisatie in samenwerking met Natuurpunt en het Limburgse Forest Fwd. 

De voedingsbodem van het bedrijfsbos werd gelegd tijdens een workshop “duurzaamheid” die het team van Fiscadvies een tijd geleden volgde. “Tijdens die sessie kwamen na een evaluatie (wat doen we goed en wat minder goed) een aantal actiepunten ter sprake. Een ervan was meer groen en meer bomen”, legt Carla Van Corenland, eigenaar van Fiscadvies uit.

Van Corenland ging op zoek naar een partner om dat meer groen te realiseren. Zo klopte de onderneemster aan bij Forest Fwd, een nieuwbakken Limburgs bedrijf dat gaat voor impactvolle initiatieven die het milieu, omgeving en mens ten goede komen. Een van die acties is de aanleg van een bedrijfsbos. “We hebben met hen een leasingovereenkomst gesloten voor 20 jaar, en betalen hen jaarlijks een vergoeding”, zegt Carla nog.

Afgelopen zondag trok de familie van Fiscadvies en een groep vrijwilligers richting een lap onvruchtbare landbouwgrond van Natuurpunt in Meensel-Kiezegem (Tielt-Winge). Er werden ongeveer 1.500 van de in totaal 2.600 inheemse bomen aangeplant. “Er zullen nog een aantal plantdagen volgen om het werk af te maken”, zegt Carla nog. Intussen wordt ook een toegangsweg aangelegd zodat het bos toegankelijk wordt voor het grote publiek.

Behalve het engagement van Fiscadvies moeten de medewerkers van de onderneming elke maand 1 uur belangeloos werken rond duurzaamheid. “Onze medewerkers kunnen heel wat initiatieven nemen zoals zwerfvuil opruimen, bloed geven, vegan koken of werken in de tuin. Om maar enkele voorbeelden te geven. De lijst van mogelijkheden is lang”, besluit Van Corenland.

TV-presentatrice Saartje Vandendriessche is de ambassadrice van Forest Fwd, en was zondag op de afspraak in het Hageland.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.