Nieuws Vlaams Brabant Fiscale club van UCLL strikt Van Overtveldt als gastspreker

Fiscale club van UCLL strikt Van Overtveldt als gastspreker

Fiscale club van UCLL strikt Van Overtveldt als gastspreker

De fiscale club, een reeks navormingsessies van hogeschool UC Leuven-Limburg (UCLL), ontving op de campus in Leuven Johan Van Overtveldt. De minister van Financiën en Fiscale Fraudebestrijding (N-VA) sprak een publiek van accountants en fiscalisten toe over de financieel-economische actualiteit.

De navorming op Campus Proximus in Heverlee was gewijd aan de update van de vennootschapsbelasting. De minister pleitte voor een verlaging van het tarief van deze belasting. Na de lezing kregen de aanwezigen nog de kans om met de minister in gesprek te gaan tijdens een netwerkmoment.

Van Overtveldt sprak op de sessie over het verbeteren van de competitiviteit door in te zetten op de Taxshift. Dat is volgens de minister nog niet voldoende. “De belastingdruk moet in België naar omlaag door onder meer  het tarief van de vennootschapsbelasting te verlagen”, zei hij. De minister gaf ook aan dat de fiscale aftrekken in de aangifte van de vennootschapsbelasting onder druk staan.

De minister had ook nog een boodschap voor het publiek. “We leven in een wereld waarin verandering aan de orde van de dag is en dat nog meer zal worden in de nabije toekomst. Goed opgeleid zijn en vooral die opleiding up-to-date houden is een absolute noodzaak. Ik raad iedereen dan ook aan om daar massaal in te investeren.”

Hogeschool UCLL organiseert op geregelde tijdstippen navormingssessies over actuele fiscale items op de campus in Leuven. “In de fiscale club spelen we in op de fiscale actualiteit met topexperten in hun vakgebied. De behandelde thema’s sluiten aan bij de meest recente wetgeving die groen licht kreeg van de regering”, zegt Robrecht Van Goolen, hoofd dienstverlening & navorming van de groep management & technologie. De volgende sessies in Leuven vinden plaats op 24 mei en 7 juni.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.