20240518-JOR_0881

Flanders Technology International lanceert fondsenwerving met Frank Deboosere en Françoise Chombar

Flanders Technology International, de vzw achter Technopolis (Mechelen), lanceerde in de TADA weekendschool in Schaarbeek een ambitieuze fondsenwervingscampagne. Met het geld dat ingezameld wordt, wil men zoveel mogelijk kinderen en jongeren via workshops, shows en creatieve boxen laten ontdekken hoe leuk en zinvol STEM (Science, Technology, Mathematics & Engineering) is.

Oprichters van het Fonds ‘Vrienden van Flanders Technology International’ Frank Deboosere en Françoise Chombar hopen via de campagne een vlam aan te wakkeren bij de jeugd, die via STEM voor een betere toekomst kan zorgen. Het Fonds wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Zoveel mogelijk kinderen en jongeren in Vlaanderen de kans geven om hun passie voor STEM te ontdekken: dat is in een notendop de missie van Flanders Technology International, de vzw achter Technopolis. Het is een missie die anno 2024 relevanter is dan ooit, want STEM is essentieel voor een betere en duurzame toekomst.

Omdat elk STEM-talent dat verloren gaat er één te veel is, lanceerde Flanders Technology International een warme oproep aan iedereen in Vlaanderen om via een (kleine) gift kinderen en jongeren uit kansarme omgevingen op een leuke manier in contact te brengen met alle aspecten van STEM.

"Voor mij bestaat er geen twijfel over: willen we oplossingen voor belangrijke uitdagingen in de toekomst, dan moeten we nog meer investeren in onze jeugd", zegt Frank Beckx, voorzitter van de Raad van Bestuur van Flanders Technology International en Technopolis. Gelukkig kan iedereen een steentje bijdragen: ikzelf als burger, mijn buurman, de bakker op de hoek van de straat tot grote bedrijven. Als we heel Vlaanderen meekrijgen, dan zijn er geen grenzen aan wat we kunnen bereiken.

Doorheen heel Vlaanderen
Via fondsenwerving wil Flanders Technology International kinderen in héél Vlaanderen bereiken. De fondsen worden ingezet om kinderen in hun eigen buurt op een leuke workshop of spectaculaire show te trakteren. Een ander deel wordt besteed aan de verspreiding van WOWboxen, creatieve doe-dozen bomvol wetenschap, waarmee kinderen van 8 tot 11 jaar rustig thuis kunnen experimenteren.

Van zodra voldoende geld ingezameld wordt voor een project, neemt Flanders Technology International contact op met STEM-academies, scholen organisaties en verenigingen met een hart voor kinderen wiens sociaaleconomische status ervoor zorgt dat ze minder kansen krijgen om zichzelf te ontplooien.

Om te laten zien hoe dat in z’n werk gaat, trok Flanders Technology International naar de TADA weekendschool in Schaarbeek waar een 28-tal kinderen van 10 tot 11 jaar, die begeleid worden door TADA vzw, op een workshop en wetenschapsshow getrakteerd werden.