Flavor Shop wint eerste Winkelhier-award Het team van de Flavor Shop was bijzonder blij met hun trofee van Winkelhier van het Jaar. Foto: idh

Flavor Shop uitgeroepen tot allereerste Winkelhier van het Jaar

Unizo reikte vrijdag de allereerste trofee uit voor Winkelhier van het Jaar, een nieuwe award die authentieke handelaars die het verschil maken in winkelstraten en in dorpen beloont. Deze trofee ging naar de Flavor Shop aan de Edingensesteenweg in Gooik.

“Lokale handelaars zijn de kern van onze samenleving en de hoeksteen van de economie. Het zijn zij die zorgen voor diverse en aantrekkelijke winkelstraten”, zegt Unizo-topman Danny Van Assche. “Niemand wil eenheidsworst waarbij dorpen en steden er hetzelfde uitzien. Het zijn net de lokale handelaars die dit verschil maken met hun originele aanpak, hun vakmanschap en authenticiteit. Zij zorgen voor een unieke beleving en service die je niet vindt bij het online shoppen.”

“Het zijn bovendien de lokale handelaars die belastingen betalen, in de gemeente tewerkstelling genereren en verenigingen steunen. Om die lokale handelaars in de kijker te zetten, willen we vanaf nu met Unizo elk jaar een gezicht plakken op zo’n zo’n lokale ‘winkelhier’. De eerste die zich Winkelhier van het Jaar mag noemen is de Flavor Shop in Gooik.”

Smaak

In de Flavor Shop in Gooik draait alles rond smaak en smaakbeleving. Hier vind je voedingsproducten die net een tikkeltje anders zijn. Voeg daaraan workshops met de producten uit de winkel, een rustgevend landelijk interieur en een gedreven team: zo kom je meteen tot een grote belevingsfactor die in deze winkel hangt.

“We zijn net tien jaar bezig. Ik ben gestart bij mij thuis in de garage en we zitten nu sinds zes jaar in ons huidige pand. De trofee van Winkelhier van het Jaar zien we als de kers op de taart”, zegt Birger Vanacker. “Eigenlijk hebben wij weinig last van online shoppen, net omdat ons assortiment zo specifiek is. We hebben zelf ook een webshop en we zien dat mensen daar wel gretig gebruik van maken.”

“Maar wie niet te ver woont, komt liever naar hier merken we. Dat heeft te maken met de fijne sfeer die hier hangt en dat is dan weer de verdienste van een team dat als een familie heel sterk aan elkaar hangt. We werken hier niet alleen maar maken ook plezier. Bijkomende winkels opstarten zouden we wel willen maar enkel als we trouw kunnen blijven aan ons concept.”