Nieuws Vlaams-Brabant Food Port krijgt nieuwe buren: producent plantaardige eiwitten en vetten bouwt proeffabriek

Food Port krijgt nieuwe buren: producent plantaardige eiwitten en vetten bouwt proeffabriek

Credit: provincie Vlaams-Brabant.

Food Port krijgt nieuwe buren: producent plantaardige eiwitten en vetten bouwt proeffabriek

TIENEN – De Vlaamse start-up Paleo wil tegen 2024 een proeffabriek openen in de nabijheid van de Feed Food Health-campus (Food Port) in Tienen. Paleo produceert eiwitten en vetten zonder dat er een dier aan te pas komt. Het bedrijf zoekt tegen midden volgend jaar 40 miljoen euro bij investeerders. 

 

De Feed Food Health-campus is de nieuwe stek voor Paleo. De site zet in op innovatie binnen voedsel voor menselijke en dierlijke consumptie. En die missie past binnen de plannen van Paleo, een start-up die eiwitten en vetten produceert via de techniek van fermentatie. Er komen dus geen dieren bij te pas. De fabriek zal bijdragen aan de eiwitshift in Vlaanderen die tegen 2030 de consumptie van dierlijke eiwitten moet terugdringen maar 40%.

De start-up werkt in een B2B-context, en levert voedselproducenten plantaardige vlees-en visvervangers. Om een mooie groei te realiseren bouwt Paleo in Tienen een onderzoekscentrum, een proeflab en een belevingscentrum. Voor de financiering van het project zoekt het bedrijf tegen midden volgend jaar 40 miljoen euro.

CEO van Paleo is de gewezen Groen-politicus Hermes Sanctorum. Sanctorum trok in 2019 de deur van de politiek achter zich dicht omdat hij naar eigen zeggen te weinig impact kon maken. Met Paleo hoopt hij meer succes te boeken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.