Nieuws Vlaams Brabant Foodmarkt en bedrijven in oude spoorweghal

Foodmarkt en bedrijven in oude spoorweghal

De foodcourt moet anders volgens de initiatiefnemers.

Foodmarkt en bedrijven in oude spoorweghal

De oude loodsen van Hal 5 zouden wel eens de nieuwe culinaire hotspot van Leuven kunnen worden. De ruimte maakt deel uit van de voormalige Centrale Werkplaatsen van de NMBS in deelgemeente Kessel-Lo. In de loodsen komen een overdekte foodmarkt en een vestiging voor duurzame ondernemingen.

Na jaren leegstand blaast Leuven de leegstaande Centrale Werkplaatsen, die dateren uit de negentiende eeuw, nieuw leven in. In afwachting van een definitieve restauratie krijgt het gebouw een tijdelijke invulling met activiteiten zoals een foodmarkt, een bewegingshal en stadslandbouw. Het pand werd daarvoor water- en winddicht gemaakt en uitgerust met elektriciteit.

Op de oproep naar voorstellen voor de invulling van de 2.500 vierkante meter grote oppervlakte werd massaal gereageerd. De polyvalente hal wordt een culinaire markt. In de grote hal krijgen duurzame bedrijven en organisaties als The Food Hub, Sociale Kruidenier, Arktos, Riso Vlaams-Brabant, Plant- en Houtgoed een vaste plaats. Daarnaast is ruimte gepland voor een centrale bar, een bakkerij en eetgelegenheden. De ruimte rond de hallen wordt door The Food Hub ingericht als zone voor stadslandbouw.

Het project moet uitgroeien tot een bruisende en duurzame broedplaats met ruimte voor experiment. Volgens schepen van Economie Mohamed Ridouani (SP.A) sluit Leuven zich hiermee aan bij steden als Gent, Antwerpen en Brussel waar tijdelijke projecten een succesverhaal werden.

Hal 5 nieuwe stil opent tegen de zomer de deuren voor het grote publiek.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel
Brussel

Brussel baadt in bier

BRUSSEL/LEUVEN -  In hartje Brussel heeft bierspa Bath & Barley de deuren geopend. Bath & Barley is een luxueuze privé-wellness,… Lees meer

Aarschot
Aarschot

Cafébaas overleden

AARSCHOT - In Rillaar bij Aarschot is afscheid genomen van Jan Trevels. Samen met zijn partner Nelly stond hij achter… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer