IMG_0368

Franky’s Bakery wordt bistro-bakkerij Feuilletage

LUBBEEK –  Bakkerij Franky’s Bakery uit Lubbeek heet voortaan Feuilletage. Behalve de naamsverandering is de zaak uitgebreid met een bistro. “We willen dat mensen die slechtgezind voor een broodje bij ons langskomen met de glimlach buitengaan”, vertelt zaakvoerder Franky Sauer (47).

In oktober 1994 namen Franky Sauer en zijn vrouw Nancy Hermans (46) de bakkerij in het centrum van Lubbeek over van de ouders van Franky. Een kwarteeuw bakten en verkochten Franky en Nancy onder de naam Franky’s Bakery brood en gebak. “Op een bepaald moment wisten we dat we niet meer op deze manier wilden voortdoen”, vertelt Franky. “In eigen naam werken is  niet meer van deze tijd. Bovendien gaat het om mijn zaak en niet om mezelf. Al snel kwamen we dan op de naam Feuilletage (bladerdeeg), die we mooi vinden en een band heeft met wat we doen.”

Beleving

Net als de afgelopen 25 jaar zal er voortaan bij Feuilletage dagvers brood en gebak op de plank liggen maar de bakkers willen meer focussen op stukwerk en minder op massaproductie. Ook aan de beleving is hard gewerkt. Op de vloer na is alles in de bakkerij gestript en vernieuwd. In de ruimte voor de togen is een bistro uitgebouwd. Er is plaats voor een twintigtal gasten die het reilen en zeilen in het bakkersatelier op de voet kunnen volgen. “Tijdens het eten van hun broodje kunnen  klanten het bakproces volgen door de grote glaspartijen die het atelier scheiden van de togen en de bistro. Het is altijd leuk om te zien hoe je broodje of gebak gemaakt wordt. Waarom zouden we ons mooie beroep wegsteken achter een muur”, klinkt het.

Bedrijven

Feuilletage is zinnens te starten met leveringen voor bedrijven. Vanaf een bestelling, ter waarde van 100 euro,  wordt er aan huis geleverd in een omtrek van ongeveer 10 kilometer rondom Lubbeek. Bij Feuilletage zijn drie vaste krachten aan de slag. In drukke momenten doen Franky en Nancy een beroep op een negental jobstudenten en flexijobbers.