Frederic Herman en Laetitia Indekeu uit Tollembeek, nieuwe uitbaters van café en zaal De Kring in Herne. Foto idh Frederic Herman en Laetitia Indekeu uit Tollembeek, nieuwe uitbaters van café en zaal De Kring in Herne. Foto idh

Frederic en Laetitia nemen café en zaal De Kring in Hern over

Het nam wat langer tijd in beslag dan aanvankelijk ingeschat maar café en zaal De Kring in Herne hebben eindelijk een vaste uitbater beet. Frederic Herman en Laetitia Indekeu kregen de concessie van de gemeente voor tien jaar toegewezen.

Het sociale leven kreeg het de jongste jaren niet onder de markt in Herne. Op korte tijd sloten zowel zaal De Kring, de Liberale Kring, de Egelantier en de Castel de deuren zodat er in Herne nog amper een plaats overbleef waar families, groepen en verenigingen terecht konden voor activiteiten en bijeenkomsten. Toen zaal De Kring vlakbij het gemeentehuis in het Centrum te koop kwam, besliste het gemeentebestuur om de zaal met bijhorende café en appartement op de bovenverdieping dan maar zelf aan te kopen.

“We wilden voorkomen dat een projectontwikkelaar het pand zou aankopen waardoor alle kansen om nog ooit een zaal in het dorpscentrum te hebben verkeken waren”, zegt burgemeester Kris Poelaert (CD&V). “Gelukkig konden we op dat moment rekenen op subsidies uit het relancefonds na corona van de Vlaamse overheid om het dorpsleven terug aan te zwengelen na een moeilijke periode.”

“Al een jaar baten we ondertussen zelf de zaal uit en geven verenigingen de kans om het café open te houden, maar dit is niet de hoofdtaak van een gemeente. Vandaar dat we in het begin beslisten om voor de uitbating van zaal en café te kiezen voor een concessieovereenkomst.”

En die nieuwe uitbater is nu gevonden na een selectieprocedure waarvoor vier kandidaten in de running waren. Het zijn Frederic Herman en Laetitia Indekeu, jonge veertigers uit Tollembeek, die de selectie wonnen. “We kennen de horeca vrij goed. Ik heb zelf tien jaar voor brouwerij De Koninck gewerkt en Laetitia heeft heel wat ervaring met het omgaan met klanten uit haar beroepsleven”, vertelt Frederic.

Terras

“Ons dochtertje is ondertussen wat ouder en we waren op zoek naar een nieuwe uitdaging. waarbij we onze passie voor de horeca konden combineren met onze liefde voor darten. Het is ons doel om van De Kring opnieuw een florerend café te maken met allerlei cafésporten. Zaal De Kring kunnen mensen huren voor festiviteiten en activiteiten waarbij verenigingen uit Herne voorrang krijgen. Het appartement boven het café gaan we verhuren.”

“We willen vooral terug wat meer leven brengen in het dorpscentrum en het verenigingsleven de hand reiken”, zegt Laetitia. “We mikken zowel op lokale cafébezoekers, verenigingen, passerende wandelaars en fietsers als gelegenheidsbezoekers. We willen dat iedereen zich hier thuis voelt. We mikken op eind februari om te kunnen starten. Bijzonder is dat er ook nog een terras komt.”