Fusie centra volwassenenonderwijs afgerond

TERVUREN/ZAVENTEM/HALLE/BEERSEL/LENNIK/SINT-PIETERS-LEEUW/DROGENBOS/HERNE/SINT-GENESIUS-RODE -  De fusie van de centra voor volwassenenonderwijs CVO Crescendo en GLTT-CVO is rond. Vanaf 1 september zullen alle opleidingen en lesplaatsen worden gebundeld onder één aanbieder: Crescendo CVO. 

Het gefuseerde centrum zal de naam Crescendo CVO dragen en GLTT-CVO zal in de vertrouwde vestigings- en lesplaatsen Sint-Genesius-Rode, Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Drogenbos, Linkebeek, Beersel, Lennik en Herne werken onder de naam Crescendo CVO campus GLTT. “In het nieuwe Crescendo CVO kunnen volwassenen zich bijscholen of herscholen in beroepsopleidingen of zich beter voorbereiden op de arbeidsmarkt door het verwerven van extra ICT- of taalvaardigheden. Bovendien krijgen vroegtijdige schoolverlaters bij ons de kans om alsnog een diploma secundair onderwijs te behalen", zegt Marleen Mast van het GO! centrum voor volwassenenonderwijs Crescendo.

Schaalvoordelen 

Door middel van de schaalvergroting wil de Vlaamse regering de toekomst van het levenslang leren waarborgen. “Het aanbod was te versnipperd. Dankzij onze fusie kan het huidige aanbod volwassenenonderwijs in de Vlaamse Rand rond Brussel blijven bestaan en kunnen we daar en in de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant een overzichtelijk en evenwichtig aanbod dag- en avondopleidingen organiseren”, aldus nog Marleen Mast. Op het vlak van ICT, infrastructuur, personeel en onderwijsexpertise levert de fusie tal van schaalvoordelen op.