Nieuws Vlaams Brabant Geen investeerders voor winkelcentrum in Halle

Geen investeerders voor winkelcentrum in Halle

Geen investeerders voor winkelcentrum in Halle

winkelcentrum halleHet project Arkenvest voor een groot winkelcentrum in Halle wordt na ruim tien jaar palaveren opgeborgen. De projectontwikkelaars vonden onvoldoende investeerders. Met de opmars van e-commerce zien zij geen toekomst meer in grote winkelprojecten. “Financieel niet langer haalbaar”, is de teneur.

De plannen voor een winkelcentrum langs de Arkenvest dateren van het begin van deze eeuw. Van bij de start stonden voor- en tegenstanders lijnrecht tegenover elkaar. Het gemeentebestuur van Halle zat in het pro-kamp en zette twee jaar geleden het licht op groen voor de bouw met een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan.

De projectontwikkelaar uit Halle kocht de gronden tegenover het Elisabethpark en liet de gebouwen op het terrein afbreken. De plannen voor het complex voorzagen in een overdekt shoppingcenter op een oppervlakte van 10.000 vierkante meter. De winkels moesten complementair zijn met de bestaande handelszaken in het centrum.

Maar de projectontwikkelaar vond geen investeerders. Als reden wordt de verandering van het commerciële landschap opgegeven. Door het groeiende belang van e-commerce krijgen gewone winkels het steeds moeilijker. Dat geldt in het bijzonder voor kleinere steden.

Volgens Unizo is er een overaanbod aan winkelruimte. “In de centra staan steeds meer winkels leeg, terwijl online shoppen populairder wordt. Een winkelcentrum is niet meer haalbaar voor een investeerder. Dat geldt niet alleen voor kleinere centra maar ook voor de grotere projecten”, zegt de unie van zelfstandige ondernemers.

In plaats van winkels verrijzen straks nieuwe woningen langs de Arkenvest. Die krijgen een ondergrondse parking, die alleen door de bewoners gebruikt mag worden.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.