Kris Claes.

Geen nieuw bedrijventerrein voor Tienen: Voka reageert teleurgesteld

Er komt geen nieuw bedrijventerrein of winkelzone in Tienen. Het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Kleinstedelijk Gebied Tienen is door de Raad van State vernietigd. "Dit is een slag in het gezicht voor alle ondernemers in en rond Tienen", reageert Voka KvK Vlaams-Brabant.

Het actiecomité AdemNood Tienen, dat vorig jaar naar Raad van State stapte om het plan te laten vernietigen, heeft woensdag gelijk gekregen van de rechter. Dat maakt dat er geen industriezone noch winkelzone komt. Het ging om een industriezone van 47,5 hectare en een winkelzone van 25.000 vierkante meter. Het verdwijnen van open ruimte en de komst van nog meer industrie en verkeersoverlast raakte duidelijk een gevoelige snaar bij veel inwoners in Tienen.

Voka KvK Vlaams-Brabant reageert teleurgesteld. "Dit is een slag in het gezicht voor alle ondernemers in en rondom Tienen", zegt gedelegeerd bestuurder Kris Claes. "Gezien het tekort aan ruimte om te ondernemen hopen we dat ondanks deze weigering er gezocht wordt naar alternatieven." Claes voegt toe dat hij een overleg inplant met de provincie om te bekijken welke concrete stappen er kunnen worden genomen.