My Local Job in Asse. Foto mvl My Local Job in Asse. Foto mvl

Gemeente Asse lanceert “Tinder voor jobs”

De gemeente Asse lanceert als eerste gemeente in Vlaams-Brabant de applicatie My Local Job. Daarbij kunnen werkgevers op een snelle manier geschikt personeel vinden en werkzoekenden eenvoudig solliciteren.

Het is voor heel wat sectoren, denk maar aan de horeca, heel moeilijk om snel geschikt personeel te vinden. Maar ook voor werkzoekenden is het niet altijd even simpel om de juiste job te vinden of om in contact te komen met bedrijven. Voor beide groepen ontwikkelde de firma MLJ Solutions twee jaar geleden de applicatie My Local Job.

“Vandaag zien we dat solliciteren gebeurt volgens een klassiek wervingsproces”, zegt Ann Callens, medeoprichter van My Local Job. Als werkzoekende moet je een cv en een sollicitatiebrief opstellen. Terwijl een werkgever vaak dringend personeel nodig heeft maar geen tijd heeft om een vacature op te stellen en ook niet kan rekenen op een HR-dienst.

Swipen

De mobiele applicatie van My Local Job fungeert als een digitale ontmoetingsplek voor zowel werkgevers en werkzoekenden alsook voor verenigingen en vrijwilligers. “De werkgever in Asse kan na een simpele registratie snel en makkelijk een vacature aanmaken en snel in contact komen met potentiële werknemers. Dat kan zowel voor korte- als langetermijnjobs”, aldus Ann Callens.

Werkzoekenden krijgen dan na een simpele registratie op het platform alle jobs te zien. “Vanaf dan kan iedereen jobs tinderen door de aanbiedingen naar links of rechts te swipen. Het voordeel voor zowel werkgevers als werkzoekenden is dat het eenvoudig en snel is, dus geen gedoe meer met cv’s. En er is een korte doorlooptijd, in theorie ben je als werkgever slechts twee clicks verwijderd van een kandidaat. Is er een match, dan krijg je als werkgever meteen een bericht en kan het eerste gesprek misschien nog dezelfde dag plaatsvinden.”

Vrijwilligers

De gemeente Asse biedt My Local Job de komende twee jaar gratis aan voor de lokale bedrijven, handelaars en horecazaken. Daarmee zijn ze de eerste gemeente in Vlaams-Brabant die aan de slag gaat met de applicatie. “Veel weerstand tegen deze applicatie kan er niet zijn, wij waren al meteen enthousiast”, zegt schepen van Lokale economie Sigrid Goethals (N-VA).

“Er zijn heel wat laaggeschoolden en anderstaligen in onze gemeente die via deze Tinder voor jobs naar jobs geleid kunnen worden in sectoren die een enorme nood hebben aan personeel. Dat maakt het tot een win-win voor de gemeente, de werkgever en de werknemer. Bovendien stellen we deze applicatie ook open voor onze lokale verenigingen. Zo kunnen zij vrijwilligers zoeken voor bijvoorbeeld de afwas op hun eetfestijn. Deze week lanceren we een uitgebreide informatiecampagne en gaan we ook rond met affiches en flyers bij onze lokale handelaars om dit nieuwe initiatief kenbaar te maken.”