Nieuws Vlaams Brabant Gerenommeerd sport eventbedrijf zet schouders onder Leuvense wielerklassieker

Gerenommeerd sport eventbedrijf zet schouders onder Leuvense wielerklassieker

Gerenommeerd sport eventbedrijf zet schouders onder Leuvense wielerklassieker

LEUVEN – De organisatie van de Leuvense GP Jef “Poeske” Scherens heeft een overeenkomst voor 5 jaar gesloten met Golazo, het Beringse sport eventbedrijf van Bob Verbeeck. Verbeeck en co zullen de Leuvense klassieker verder professionaliseren en de uitstraling ervan promoten. De GP Jef Scherens is een UCI Europe Tour 1.1-wedstrijd. 

Golazo zet mee zijn schouders onder de praktische organisatie van de wedstrijd en zal samen met de lokale organisatoren, De Koninklijke Stoempersclub Leuven, de werking verder professionaliseren, onder meer op het vlak van communicatie, sponsoring en hospitality. De samenwerking gaat onmiddellijk van start en dus werken beide partijen samen aan de editie van dit jaar, op zondag 29 augustus. Dat is exact vier weken voor het WK wielrennen met aankomst in Leuven. De finale van dat WK-parcours loopt over het traditionele parcours van de GP Scherens.

“Op juiste moment”

“Deze samenwerking komt er op het juiste moment. We willen onze mooie en traditierijke wedstrijd naar een hoger niveau tillen”, zegt Alain Sterckx, voorzitter van de Koninklijke Stoempersclub Leuven. “Met ons parcours kan dat, anders zou het WK het niet veelvuldig gebruiken. Maar die uitdaging kunnen we veel beter aan met de professionele ruggensteun van een partner als Golazo. Onze neuzen stonden meteen in dezelfde richting als we het over de toekomst van onze koers hebben. Zo moet het ook, want als je elkaar niet verstaat, moet je niet trouwen, hé.”

Erfenis soigneren

Christophe Impens, Director Cycling bij Golazo: “De GP “Poeske” Scherens is een begrip in Leuven. Dat de renners tijdens het WK2021 dit parcours in volle finale meermaals afleggen, biedt een nog mooiere toekomst voor de wedstrijd. Een dergelijk uitdagend stadscircuit kan niet alleen renners en fans bekoren, het is uiteraard een doeltreffende promotiespot voor de toeristische troeven van Leuven. Samen met de Stoempers, de Stad Leuven en Tofsport Leuven willen wij die erfenis zo goed mogelijk ‘soigneren’ de komende jaren en de GP Scherens nog meer weerklank in binnen- en buitenland doen krijgen”, zegt Impens.

Jef “Poeske” Scherens 

Jef ‘Poeske’ Scherens werd voor en na de Tweede Wereldoorlog 7 keer wereldkampioen in de sprint op de piste.

 

 

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Boortmeerbeek
Boortmeerbeek

Starter van de week: BO HAIR

BOORTMEERBEEK - Aan de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek heeft kapsalon BO HAIR de deuren geopend. Zaakvoerster Brenda Olcas is onze starter… Lees meer