kgevaert2112-1536×864 Credit: :Golazo.

Gevaert nieuwe meetingdirecteur Memorial Van Damme

JETTE/SINT-GENESIUS-RODE - Gewezen topatlete Kim Gevaert (43) uit Sint-Genesius-Rode wordt de nieuwe meetingdirecteur van de Allianz Memorial Van Damme. Ze volgt aan het hoofd van de meeting Cédric Van Branteghem (42) op die CEO wordt van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). 

Gevaert gaat op 10 januari aanstaande aan de slag gaat bij Golazo, de organisator van de Memorial Van Damme. Eerder was Gevaert al betrokken bij de organisatie van de internationaal gerenommeerde atletiekmeeting als ambassadrice en gezicht van de meeting, onder andere bij persconferenties. Sinds begin 2020 is ze ook ambassadrice van Allianz, de titelpartner van de Memorial.

"Wat een eer!", reageert Gevaert uit Sint-Genesius-Rode in een persbericht. "De Memorial is de absolute top in de atletiek, in eigen land en ook wereldwijd. Ik heb de meeting altijd in mijn hart gedragen, zeker ook omwille van dat enthousiaste publiek en de sfeer die er hangt. Bovendien is Brussel mijn thuis geworden: ik woon er vlakbij, werk in de stad, geniet van zijn multiculturaliteit. Ik was al blij om elk jaar een klein steentje te kunnen bijdragen. Nu ben ik net op een moment in mijn leven beland waar ik er klaar voor ben om een grotere rol op te nemen. Ik spring met heel veel goesting en een tikkeltje gezonde spanning."

“Met de komst van Kim zetten we bij Golazo onze traditie verder om ex-atleten een actieve rol te geven in het bedrijf", aldus Bob Verbeeck, CEO van Golazo. "Alleen al uit de atletiek gingen Christophe Impens, Marc Corstjens en Cédric Van Branteghem haar voor. Ik ben heel blij dat Kim de uitdaging wil aangaan. We hebben met haar een echte atletiekexperte aan boord, maar ik voel vooral erg veel ambitie bij haar. Ze kan ook terugvallen op een sterk en ervaren organisatieteam dat we de voorbije jaren uitgebouwd hebben."

Begin december raakte bekend dat Van Branteghem Philippe Vander Putten op 1 maart 2022 opvolgt als CEO van het BOIC. "Ik ben heel blij dat Kim in mijn stoel komt zitten", vertelt de uittredende meetingdirecteur. "We kennen elkaar heel goed, we zijn van dezelfde generatie en hebben samen onze topmomenten beleefd. Ik zal Kim met veel plezier de komende weken inwijden in het reilen en zeilen van de meeting en ze weet dat ze altijd op mij kan terugvallen. Kim is altijd een voortrekker geweest in tal van zaken, dus is het des te mooier dat ze de eerste vrouwelijke meetingdirecteur van de Memorial wordt en de tweede vrouw die binnen de Diamond League aan het hoofd van een meeting staat."

Bron: Belga.