Nieuws Vlaams Brabant Gewezen VEV-voorzitter Vaast Leysen overleden

Gewezen VEV-voorzitter Vaast Leysen overleden

Gewezen VEV-voorzitter Vaast Leysen overleden

vaastleysenVoormalig voorzitter van het Vlaams Economisch Verbond (VEV) Vaast Leysen is dinsdag op 94-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Voka woensdag gemeld. Leysen was ook in Leuven een bekend gezicht. Hij was tussen tussen 1950 en 1986 verbonden aan de faculteit Economie van de KU Leuven.

Leysen, geboren op 1 juni 1921, werd voorzitter van het VEV in 1970. Hij bleef dat tot 1976. “Tot zijn belangrijkste realisaties binnen het VEV behoren talrijke initiatieven op het vlak van staatshervormingen, maar ook de oprichting van De Financieel-Economische Tijd in 1968”, stelt Voka.

Vaast Leysen (links op de foto bij de viering van zijn 90ste verjaardag), lanceerde ook het idee om de Kamers van Koophandel en het Vlaams Economisch Verbond te laten samenwerken. Daaruit is dan Voka, Vlaams Netwerk van Ondernemingen, ontstaan. Leysen was doctor in de rechten, licentiaat in het notariaat en baccalaureus in de wijsbegeerte.

Hij bekleedde tal van mandaten. Zo was hij voorzitter van de Beroepsvereniging van Verzekeringsmakelaars (1990-1996), voorzitter van het Rode Kruis-Vlaanderen (1978-1991), voorzitter van het Wereldnatuurfonds België (1977-1992), voorzitter van het Nationaal Comité Voor het Pausonthaal (1993-1995), en bestuurder bij de NMBS (1974-1986) en bij Sabena (1980-1986).

Wegens zijn veelzijdige sociale inzet werd hij in 2005 door de koning benoemd tot grootofficier in de Leopoldsorde.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Aarschot
Aarschot

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT - Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.