Nieuws Vlaams-Brabant Ghelamco kan nog in beroep gaan voor realisatie van stadion

Ghelamco kan nog in beroep gaan voor realisatie van stadion

Ghelamco kan nog in beroep gaan voor realisatie van stadion

Ghelamco is en blijft “geëngageerd om duurzame en legitieme oplossingen te vinden en een stadion te realiseren”. Dat zei de projectontwikkelaar na de beslissing van Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) om geen omgevingsvergunning toe te kennen voor de bouw en exploitatie van een Eurostadion op Parking C in Grimbergen.

“Ghelamco neemt kennis van de beslissing van Schauvliege”, stelde het bedrijf in een persbericht. Vooraleer verder te communiceren zal het “eerst de beslissing van de minister grondig analyseren”. Het Eurostadion is een van de vele projecten van Ghelamco als ontwikkelaar.

Overigens kan Ghelamco nog altijd in beroep gaan tegen de beslissing of zelfs een nieuwe vergunningsaanvraag indienen. “Dat staat hen vrij. Maar zo’n nieuwe aanvraag moet wel passen binnen de ruimtelijke voorschriften die gelden op Parking C”, zegt Schauvliege.

Nu is de recreatieruimte voor het Eurostadion dubbel zo groot dan de voorschriften toestaan: 100.000 in plaats van 50.000 vierkante meter. “En dus onvergunbaar op die plaats”, zegt de minister.

Bij de gemeenten Grimbergen en Wemmel is de opluchting groot. Beide burgemeesters konden zich niet vinden in het project.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

8 falingen

AARSCHOT/ROTSELAAR/TIENEN/HAACHT - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel (NL) hebben de faling geopend van 8 bedrijven en éénmanszaken.  Lees meer

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

7 falingen

ZAVENTEM/MEISE/STROMBEEK-BEVER/ZEMST - De Nederlandstalige ondernemingsrechtbank van Brussel heeft het faillissement geopend van 7 bedrijven.  Lees meer