Nieuws Vlaams Brabant Ghelamco reikt de hand naar Grimbergen

Ghelamco reikt de hand naar Grimbergen

Ghelamco reikt de hand naar Grimbergen

Nadat Ghelamco eerder gedreigd had met een zware schadeclaim heeft het nu de gemeenteraad van Grimbergen bedankt om te stemmen voor de afschaffing van de buurtweg op parking C. De projectontwikkelaar roept de betrokken overheden en partners op om hun verantwoordelijkheid te nemen in het dossier van het Eurostadion.

Door de eerste, negatieve beslissing van de gemeenteraad dreigde aanzienlijke vertraging voor de bouwwerken aan het Eurostadion. “Met onoverzienbare schade tot gevolg”, stelde Ghelamco. De projectontwikkelaar verwees naar de investeringskosten voor de technische uitwerking, de bijkomende kosten om de werkzaamheden te versnellen met het oog op het EK voetbal van 2020 en de schade waarvoor derde partijen het bedrijf aansprakelijk zouden kunnen stellen.

Door de tweede, ditmaal positieve beslissing van de gemeenteraad verandert Ghelamco het geweer van schouder. Toch al zeker in de toon. In een schriftelijke reactie noemde het bedrijf het besluit “juridisch gezien de enige beslissing die kon worden genomen”. Als de bestendige deputatie straks de buurtweg afschaft, ligt de weg open voor het verkrijgen van de nodige vergunningen voor de bouw van het Eurostadion.

“Wij vragen vraagt dat alle overheden en partners die zich in 2014 en 2015 geëngageerd hebben om ons land naar voor te schuiven als gastland voor het EK 2020 eveneens hun verantwoordelijkheid nemen”, stelde Ghelamco nog. “We werken vol vertrouwen verder en zullen er alles aan doen om de opdracht die we na de aanbesteding toevertrouwd kregen te realiseren en de levenskwaliteit op de site en in de buurt te verbeteren.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.