Directeur Stéphane Rutté Directeur Stéphane Rutté. Foto: IF

Gloednieuwe David Lloyd Club opent deuren: “Exclusieve tempel voor wellness, gezondheid en sport”

Na Ukkel en Antwerpen heeft de Britse groep David Lloyd Leisure in Sterrebeek zijn derde club geopend in België. Deze bijzonder exclusieve vestiging pakt uit met de allernieuwste toestellen, ultramoderne apparatuur en een team van gekwalificeerde personal trainers. Het duurste abonnement kost 210 euro.

In oktober 2015 werd op de site van de voormalige hippodroom langs de Du Roy de Blicquylaan in Sterrebeek het startschot van het project gegeven. Intussen is de golfsite met 18 holes al volledig klaar, net als de 250 woningen. Later komt er ook nog een hotel.

Ongezien aanbod

Nu werd alvast het gigantische complex van de nieuwe David Lloyd Club geopend. Het drie verdiepingen tellende gebouw beslaat 4.800 m² en is ontworpen door het Londense architectenbureau WATG. Leden van de club kunnen gebruikmaken van een ongezien aanbod aan sport-, gezondheids- en wellnessfaciliteiten, zoals binnen- en buitenzwembaden, een spa, een restaurant, een business lounge, kinderopvang, een omnisporthal en padel- en tennisbanen.

 

Foto: IF

“De fitnesszaal met meer dan honderd toestellen beschikt over een ongeëvenaard aanbod aan ultramoderne apparatuur”, legt Stéphane Rutté, directeur van David Lloyd België uit.

“Er zijn drie studio’s voor groepslessen: een hightech spinningstudio, een studio voor high intensity interval training en een Mind & Body-studio. De groepslessen zijn motiverend en gevarieerd en worden afgestemd op de wensen, doelstellingen en het niveau van elke deelnemer.”

Zwemuurtjes

De zwembaden zijn volgens Rutté pareltjes voor elke liefhebber. “Het verwarmde binnenbad van 20 meter en het buitenbad van 25 meter zijn perfect voor een waaier aan activiteiten, van aqua-aerobics en zwemuurtjes voor heel het gezin tot rustigere sessies voor volwassenen.”

“Andere voorzieningen zijn de luxueuze indoorspa, inclusief sauna met Himalayazout, de multizintuiglijke belevingsdouche, het hydrotherapiebad, het stoombad met citrusgeuren, de verwarmde ligbedden en een speciale zone voor complete ontspanning om de batterijen op te laden, op adem te komen en te herbronnen. De Spa Garden vormt dan weer een oase van rust voor lichaam en geest, met buitensauna, hydrotherapiebad en ligstoelen om heerlijk te relaxen.”

 

Foto: IF

Liefhebbers van racketsporten kunnen hier eveneens hun hart ophalen: de komende maanden krijgt de nieuwe club ook padel- en tennisbanen.

“Voeg daarbij een uitmuntend trainersteam en je hebt alle troeven in handen om in topconditie te blijven. Tot slot is er de Clubroom, zorgvuldig ingedeeld in verschillende ruimtes om in te spelen op de behoeften van alle leden. In het eetgedeelte worden vers bereide maaltijden geserveerd, en in de stille businesszone kan wie dat wil, nog even wat werk inhalen.”

Kinderopvang

David Lloyd Sterrebeek biedt diverse kinderopvangactiviteiten aan om ouders te ontlasten. In de speciale DL-Kidszone organiseren de teams sessies volgens dezelfde uurroosters als de lessen voor volwassenen.

In de nieuwe club kan je uit verschillende lidmaatschappen kiezen. De duurste formule bedraagt 210 euro per maand per persoon. Kinderen tot 3 jaar betalen 10 euro per maand en kinderen tussen 3 en 16 jaar betalen 45 euro per maand.