GMS_Afbeelding2

GMS Group Mercedes-Benz voelt zich helemaal thuis in Tienen

Bij Groep Claes in Tienen, dat sinds november vorig jaar tot GMS Group Mercedes-Benz behoort, is het enthousiasme groot. Met een nieuwe managing director, een gedreven team van een 30-tal mensen en een uitgebreid gamma voor elk segment, lokt de concessie heel wat appreciatie uit bij een breed cliënteel. “Tijd om iets terug te doen, en dat doen we met onze Summer Deals”, zegt managing director Christophe Kumps.

Groupe Maurin heeft haar Mercedes-Benz-familie flink uitgebreid. Drie jaar geleden werd met GMS Leuven de eerste Mercedes-Benz-concessie overgenomen. In november 2019 trad Groep Claes toe met haar vestigingen in Tienen, Sint-Truiden en Tongeren. Sinds maart behoort ook Groep JAM, met concessies in Hasselt, Lommel, Bree en Dilsem-Stokkem, tot de groep. En zo is GMS Group Mercedes-Benz een feit: 8 concessies, verspreid over Vlaams-Brabant en Limburg.

Loyale klanten

In Tienen heeft de groep heel wat te bieden, als verkooppunt van Mercedes-Benz personenwagens en Vans, als Smart-dealer, en als erkend servicepunt voor trucks. Met een fantastisch gamma, waaronder plug-inhybride en elektrische voertuigen, bereikt de concessie een gezonde mix van cliënteel, zowel privé als professioneel.

“Een heel dankbaar en trouw cliënteel”, zegt Christophe Kumps, die sinds 1 maart managing director van GMS Leuven en Claes & Zonen Tienen is. “Zij komen terecht in een mooie zaak die de waarden, normen en filosofie van Mercedes-Benz volledig eigen heeft gemaakt. Die waarden neem ik hier mee om de zaak die voordien al goed draaide, nog performanter te maken zonder daarbij de persoonlijkheid te verliezen.”

Bijzondere troefkaart

Bovendien kent de concessie een uitstekende ligging, vlakbij de bruisende stad Tienen en de autosnelweg. “Maar de echte troefkaart, dat zijn onze medewerkers. Een team met trouwe medewerkers die al jaar en dag kennis en ervaring opbouwen, aangevuld met een complementaire, nieuwe generatie. Dat maakt dat we ook voor de toekomst een mooi verhaal blijven schrijven.”

Tijd voor actie

Uiteraard heeft de coronacrisis even op de rem gaan staan, maar in Tienen kan de concessie blijven rekenen op een grote loyaliteit van haar klanten. “Daar halen we energie uit. Onze relatie met de zakelijke markt is zeer goed. We willen dan ook blijven inzetten op lokale samenwerkingsverbanden en zo win-wins creëren.”

Maar ook in de privémarkt is het vertrouwen groot. Daar wordt vandaag meer en meer aandacht geschonken aan het privévervoer. “Mensen beseffen dat ze niet morgen, maar vandaag moeten genieten en daarom vinden we het belangrijk om nu iets terug te doen. Dat doen we met onze Summer Deals, stockwagens van alle kleurentypes en maten.”