vrijstaatvanmol Foto: if

Goud voor tripel en quadrupel van brouwerij Vrijstaat Vanmol: “Steeds meer restaurants zetten ze op hun kaart”

De brouwers van Vrijstaat Vanmol vielen tweemaal in de prijzen tijdens de International Beer Challenge 2023 in Londen. Zowel de Gronckel Tripel als de Gronckel Quadrupel kregen een gouden medaille.

Erwin Vanmol (56) en Jan Panneels (22) uit Lennik stuurden in het voorjaar twee van hun Pajotse brouwsels naar Londen. Die werden samen met tal van andere bieren door een vakjury blind geproefd en op tal van aspecten beoordeeld.

En de bieren vielen duidelijk in de smaak want de Gronckel Tripel en Quadrupel gingen uiteindelijk allebei met het eremetaal aan de haal. Dat deden ze respectievelijk in de categorieën ‘Belgian-style Strong Blond’ en ‘Quadrupel’.

Lees ook: Pajotse Gronckel-bieren winnen vier medailles op internationaal bierconcours in Coimbra

Palmares

De Gronckel Tripel won eerder al een zilveren medaille op het Concours International de Lyon en zilver en brons tijdens de iBeerian Awards. De Gronckel Quadrupel was ook al eens goed voor een zilveren medaille op de iBeerian Awards en pakte twee jaar na elkaar het goud op het Concours International de Lyon. Bovendien werd het donkere bier in het voorjaar in Lyon ook uitgeroepen tot ‘Beste Belgisch bier van de competitie’

Buurtsupermarkten

“Onze Gronckel-bieren verschijnen op steeds meer menukaarten van Pajotse cafés en restaurants, die graag kwaliteitsbieren aan hun klanten serveren. Dat doet ons heel veel plezier want wij besteden heel veel zorg aan onze producten”, zegt Jan Panneels, de jongste van het brouwersduo. “Ook tal van buurtsupermarkten bieden onze bieren aan. Naast lambiek en geuze wordt ook Gronckel alsmaar meer beschouwd als een van de betere Pajotse bieren die niet in het assortiment mogen ontbreken.”

Lees ook: Microbrouwer serveert biertje op 10.000 meter hoogte