Nieuws Vlaams Brabant Gouden Carolus publiekswinnaar op Leuvens bierfestival Zythos

Gouden Carolus publiekswinnaar op Leuvens bierfestival Zythos

Gouden Carolus publiekswinnaar op Leuvens bierfestival Zythos

De bezoekers van het Leuvense bierfestival Zythos hebben de Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Whisky Infused van Brouwerij Het Anker in Mechelen verkozen tot beste bier. Ambras van Filip Millet uit Hoegaarden was een andere publiekslieveling.

Het Zythos bierfestival vond dit jaar plaats in het weekend van 22 en 23 april in de Brabanthal in Leuven. Meer dan honderd brouwerijen en bierfirma’s presenteerden er ruim 500 bieren.

De aanwezigen konden stemmen op hun drie favoriete bieren. In totaal werd op meer dan 400 bieren gestemd. Zowel gevestigde brouwerijen als beginnende bierfirma’s kregen punten.

Het is de tweede keer dat Het Anker de consumententrofee van Zythos wint. In 2008 viel de brouwerij ook al in de prijzen met de Gouden Carolus Hopsinjoor.

Opvallend veel stemmen gingen naar Ambras. Dat is het bier van de firma Flawaal van Filip Millet uit Hoegaarden. Met zijn communautaire creatie op de taalgrens tussen Vlaams- en Waals-Brabant wil hij Vlamingen en Walen meer met elkaar verbinden.

“Ambras is een blond bier van 6,5 procent alcohol. Het is een dorstlesser. Je kan er goed aan doordrinken. Voor de kenners: het heeft een subtiele hoppigheid en een aangename moutigheid met een fruitige afdronk.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.