Graphius Group Foto via Graphius Group

Graphius Group neemt Paperland over en versterkt positie in Brussel

Drukkerijgroep Graphius heeft Paperland in Ukkel overgenomen. Daarmee versterkt het van oorsprong Gentse drukkerijbedrijf haar positie in Brussel. Vanaf 2 januari zullen de activiteiten van Paperland plaatsvinden in de Graphius-gebouwen in Beersel.

Graphius en Paperland zullen als afzonderlijke entiteiten blijven functioneren, klinkt het in een persbericht. Graphius Brussels wordt geleid door Joost Vandendriessche, Paperland blijft onder leiding staan van Philippe de Ribaucourt. Onder de vleugels van Graphius zal Paperland kunnen genieten van de schaalvoordelen die de grotere groep te bieden heeft. Ze kunnen onder meer beroep doen op de interne boekbinderij.

Geen jobverlies 

De 30 medewerkers van Paperland, dat al 50 jaar reputatie heeft als kwaliteitsdrukkerij in het Brusselse, krijgen de kans om mee te verhuizen naar Beersel.

"De overname van Paperland is een weloverwogen stap en verruimt onze aanwezigheid in de Brusselse regio", zegt Graphius-directeur Vandendriessche. "Daarnaast heeft het bedrijf een gevestigde reputatie op het gebied van de productie van kwalitatief drukwerk. Door de expertise van beide bedrijven samen te voegen kunnen we het servicelevel naar onze klanten verhogen."

Ook Philippe de Ribaucourt van Paperland is tevreden met de overname. "De alliantie tussen Graphius en Paperland is op lange termijn essentieel voor onze medewerkers, onze klanten en onze leveranciers. We hebben een cultuur die heel nauw aansluit en die belang hecht aan haar diverse stakeholders. Zowel onze medewerkers als ikzelf zijn dan ook zeer verheugd om deel uit te maken van Graphius Group en kijken uit naar de samenwerking."

Naast een versterkte aanwezigheid in Brussel heeft Graphius Group ook productiesites in Gent, Oostende, Duffel, Aarschot, Parijs en Londen.