Afbeelding1 Joris Deckers, Alison Branch en Heath Mason. Foto RR

Graphius krijgt duurzaamheidsprijs in Londen: “95% van ons afval wordt gerecycleerd”

BEERSEL, GENT – Drukkerij Graphius heeft in de Belgische ambassade in Londen de Golden Bridge Trade & Investment 2022 ESG Award mogen ontvangen. De prijs beloont bedrijven die inspanningen verrichten op duurzaam en sociaal vlak.

Graphius heeft verschillende samenwerkingsakkoorden met maatwerkbedrijven en gevangenissen. Daarnaast biedt het bedrijf met de Graphius Academy opleidingen aan om mensen zonder diploma of ervaring om te scholen tot grafisch operator.

"Deze mensen worden van A tot Z begeleid en kunnen zo leren op de werkvloer”, zegt Joris Deckers, sales director bij Graphius UK. "We willen als bedrijf voortdurend onze positieve impact te vergroten. We zijn zeer tevreden dat deze inspanningen effect hebben."

3.350 zonnepanelen

Graphius viel ook op door zijn inspanningen rond recyclage en groene energie. "95% van ons afval wordt gerecycleerd", zegt Deckers. “En in 2019 investeerden we in meer dan 3.350 zonnepanelen. Die werden op het dak van Graphius Gent en Graphius Brussel geïnstalleerd. Meer dan twintig proces van ons totaal elektriciteitsverbruik wordt via zonne-energie opgewekt.”

Sinds het bedrijf in 1928 opgericht werd in Gent, maakte Graphius naam in de Belgische printwereld. Met een focus op de bedrukking van papier en karton, stelt het vandaag 480 mensen te werk verspreid over vijf productiesites.