Great market

Great Market viert vijf jaar succes: een verhaal van familie en passie 

De mediterrane supermarkt Great Market, gelegen vlakbij het Meiserplein in Schaarbeek, viert zijn vijfde verjaardag. Opgericht in 2019 door de familie Kriakos, is deze overdekte markt snel uitgegroeid tot een vaste waarde voor liefhebbers van de mediterrane keuken in Brussel. Een terugblik op vijf jaar succes.

In 2019 besloot de familie Kriakos, afkomstig uit Syrië, hun droom te verwezenlijken door Great Market op te richten. Met een duidelijk en ambitieus idee voor ogen: een ruimte van 2200 m² bieden gewijd aan de mediterrane culinaire rijkdom. “We hebben onze krachten, passie en vaardigheden gebundeld om een bedrijf te creëren dat ons weerspiegelt”, vertelt Acadia Kriakos, medeoprichtster. “Iedereen brengt iets bijzonders naar het bedrijf: creativiteit, management, nauwkeurigheid en innovatie.”

 Variatie en duurzaamheid

Vandaag biedt Great Market een afdeling groente en fruit, een delicatessenwinkel, een bakkerij-patisserie, een slagerij en een traiteurafdeling waar chefs van Syrische, Libanese, Spaanse of Marokkaanse afkomst dagelijks verse gerechten bereiden. De food court maakt het ook mogelijk om deze lekkernijen ter plaatse te proeven. De supermarkt in Schaarbeek biedt ook vele initiatieven die zeer gewaardeerd worden door haar klanten, zoals de populaire brunch, speciale feestmenu’s en thematische buffetten.

Naast gastronomie zet Great Market zich in voor duurzaamheid. Door een circulair model te omarmen, zorgt de supermarkt ervoor dat er niets verloren gaat: onverkochte vruchten worden omgezet in verse sappen en de ingrediënten die de chefs gebruiken, komen uit de voorraad. Het initiatief Too Good To Go stelt klanten ook in staat om onverkochte producten tegen een lagere prijs te kopen, en draagt zo bij aan de strijd tegen voedselverspilling.

 Een balans na vijf jaar

Sinds de opening heeft Great Market sterke banden opgebouwd met honderden leveranciers, waarbij exclusiviteit en kwaliteit voorop staan. Ze hechten veel waarde aan directe samenwerking met hen, om een vertrouwensrelatie op lange termijn op te bouwen. Wat het team betreft, telt Great Market vandaag de dag ongeveer dertig fulltime medewerkers, aangevuld met studenten. “We hebben nog steeds teamleden die vanaf de opening bij ons zijn, dat is een grote trots”, benadrukt Acadia.

Het aantal klanten dat de winkel sinds de opening heeft verwelkomd, loopt in de miljoenen, allemaal aangetrokken door de kwaliteit en diversiteit van de aangeboden producten. Great Market zorgt ook voor de loyaliteit van zijn klanten door diensten aan te bieden voor privé- of zakelijke evenementen, variërend van bruiloften en verjaardagen tot bedrijfsfeesten, en versterkt zo zijn rol als onmisbare partner.

 

Een jubileum vol festiviteiten

Om deze vijfde verjaardag te vieren, heeft Great Market tal van verrassingen gepland. Een wedstrijd geeft 50 winnaars de kans om cadeaubonnen van €50 te winnen, evenals plaatsen voor een exclusief ontbijt. Op zaterdag 15 juni krijgen de eerste 30 klanten die meer dan €100 uitgeven een voucher voor dit ontbijt. Op die dag wordt er ook een proeverij georganiseerd, zodat bezoekers mediterrane specialiteiten kunnen ontdekken. De festiviteiten gaan verder met een grote BBQ-party op zondag 16 juni. Ten slotte worden er het hele weekend door speciale promoties aangeboden in de winkel.

In vijf jaar tijd heeft Great Market zich gevestigd als een iconische plek voor de mediterrane keuken in Brussel, waarbij familietraditie en duurzame innovatie worden gecombineerd. De familie Kriakos heeft in de toekomst nog talloze ambitieuze projecten in petto om hun mooie project verder te laten leven.