Nieuws Vlaams Brabant Groen licht voor Arboreto-project

Groen licht voor Arboreto-project

Groen licht voor Arboreto-project

TERVUREN – De omgevingsvergunning voor het Tervuurse Arboreto-project is goedgekeurd. Op de vroegere GITO-site (school) aan de Brusselsesteenweg komen 62 appartementen, een co-working space en een kinderdagverblijf. De werken starten in het voorjaar van 2021. 

De gemeente en de projectontwikkelaar BPI Real Estate uit Brussel willen begin 2021 van start gaan met de bouw van de nieuwe wijk met 62 appartementen, verdeeld over 4 gebouwen met telkens maximaal 4 lagen. De eerste bewoners zullen er al in 2023 hun intrek kunnen nemen.

Warmtepompen en zonnepanelen 

De nieuwe buurt is vrij van fossiele brandstoffen, met behulp van warmtepompen en zonnepanelen. Bovendien voorzien de plannen 2.477 vierkante meter groen en zorgen regenwatertanks (85.000 liter) voor het hergebruik van dat regenwater voor alle wc’s en wasmachines.

Voorrang aan bewoners 

Opvallend: voor de verkoop van de 62 appartementen krijgen mensen met een specifieke band met Tervuren zoals (voormalige) inwoners van de gemeente – voorrang op andere geïnteresseerden. “We hebben die beslissing genomen om ervoor te zorgen dat de nieuwe wijk er een wordt van en voor de Tervurenaars. Bovendien zijn de helft van de beschikbare appartementen – 31 in totaal – voorbehouden voor gezinnen met een inkomen onder een bepaalde grens. Deze worden verkocht aan een verlaagde prijs, zodat meer Tervurenaars de kans krijgen om een nieuw appartement te verwerven”, zegt burgemeester Marc Charlier van Tervuren.

Co-working space en kinderdagverblijf 

In het project zal ook een kinderdagverblijf en een co-working space worden ondergebracht.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.