Nieuws Vlaams Brabant Groen licht voor kmo-zone in Geetbets

Groen licht voor kmo-zone in Geetbets

Groen licht voor kmo-zone in Geetbets

kmo rummenGeïnteresseerde kleine bedrijven halen opgelucht adem. De gemeenteraad van Geetbets keurde de komst van de kmo-zone Rummen goed. Daarmee springt het licht op groen voor de inplanting van een bedrijventerrein van vijf hectare tussen de Grote Steenweg en de Kraaistraat.

De kmo-zone lokte maandenlang heel wat protest uit bij omwonenden. Het van het definitieve ontwerp wijkt op verschillende punten af van het oorspronkelijke. Zo werd rekening gehouden met bepaalde ingediende bezwaren.

Achter alle woningen in de Kraaistraat wordt een buffergebied gecreëerd van minstens dertig meter. De bestaande fruitplantages blijven zolang mogelijk onaangeroerd. Er komen alleen kleine ondernemingen. Zware industrie wordt niet toegelaten.

Het is nu aan de bestendige deputatie van Vlaams-Brabant en nadien de Vlaamse regering om het gemeenteraadsbesluit al dan niet te aanvaarden binnen de dertig dagen na de betekening. De beslissing van de gemeenteraad kan dus nog tenietgedaan worden door een van de hogere overheden.

De eerste steen van een bedrijf zal hoe dan ook ten vroegste in 2018 gelegd worden. Er moet nog gestart worden met de aanleg van wegen, nutsleidingen en rioleringen. Als alles vlot verloopt, kunnen volgend jaar kavels aangeboden worden aan geïnteresseerden. De plannen voor een kmo-zone in Geetbets bestaan al twintig jaar. Het dossier kende een lang en moeilijk verloop op het vlak van ontwerp, locatie en procedure.

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Starter van de week: MAE. concept

ROTSELAAR/LEUVEN - Lena Onkelinx (27) startte vorig najaar een online conceptstore op, MAE. concept. MAE. concept is onze starter van… Lees meer

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.