Nieuws Vlaams-Brabant Groen licht voor woontoren Hertog II

Groen licht voor woontoren Hertog II

Groen licht voor woontoren Hertog II

LEUVEN – Op de Hertogensite in Leuven kan de bouw van de nieuwe woontoren Hertog II van start gaan. Het stadsbestuur heeft projectontwikkelaar Resiterra zopas groen licht gegeven om de werkzaamheden voor te bereiden en ze na het grote bouwverlof aan te vatten.

Hertog II zal 42 appartementen (elf verdiepingen), twee gelijkvloerse commerciële ruimtes. en evenveel penthouses tellen. Het gebouw is ontworpen door het  Londense architectenbureau Sergison Bates architects. Tegen eind 2025 kunnen de eerste bewoners er hun intrek nemen.

De Hertogensite bevindt zich op de voormalige ziekenhuissite in de Leuvense benedenstad, vlak aan het historisch centrum. Met zijn bijna zeven hectare is het een van de grootste binnenstedelijke projecten in Vlaanderen. Het project is al enkele jaren in volle ontwikkeling en gaat nu een nieuwe fase in.

“De architecten zorgen ervoor dat Hertog II zich inschrijft in de historische context van de site. De zeshoekige toren weerspiegelt de unieke geometrische vormen van enkele beschermde gebouwen in de onmiddellijke nabijheid”, zegt Olivier van ’t Hof van projectontwikkelaar Resiterra. Naast de nieuwe woontoren voorziet de projectontwikkelaar ook een nieuw openbaar park, goed voor een totaal van 2,5 hectare openbare ruimte. Landschapsbureau Wirtz maakte het ontwerp op.

Het 1,6 hectare grote centrale stadspark met haar schuinaflopende ligweide richting Dijle-oevers vormt een centraal rustpunt. De gekozen boomsoorten garanderen een ecologische diversiteit. Op het nieuwe Sint-Raphaelplein voor Hertog II komen  twee horecazaken voor de buurt en de bewoners.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.