ohl stadion

Groep ondernemers doet bod op OHL

Een groep Vlaamse ondernemers doet een bod op voetbalclub Oud-Heverlee Leuven (OHL). De vijf kandidaat-overnemers zijn Bart De Smet (ceo verzekeraar Ageas), Jean-Baptiste Claes (stichter kledingketen JBC), Bob Verbeeck (topman van Golazo), Michel Vanstallen (voorzitter Dorian Groep) en Walter Vangoidsenhoven (horeca- en vastondernemer).

De groep OHL op Dreef is al een maand op zoek om een Vlaams alternatief te bieden voor het bod van de Chinese investeringsgroep rond zakenman Jian Lizhang.

“Het vijftal heeft een goed onderbouwd voorstel om OHL te ondersteunen en uit te bouwen met een sterke lokale verankering in nauwe samenwerking met alle geïnteresseerde bedrijven, supporters, vrijwilligers, Leuven en Oud-Heverlee”, zegt Piet De Coster namens de groep.

“We blijven trouw aan de oorspronkelijke missie van de fusieclub: het nastreven van een plaats bij de beste twaalf plaats in het voetbal, via een gericht communitybeleid en verdere uitbouw van een kwalitatieve jeugdopleiding.”

Door een eerdere deal met de Chinese investeringsgroep kan OHL tot 30 juni met de nieuwe groep onderhandelen. Tenzij de Chinezen zich plots zouden terugtrekken.

De voorkeur van het stadsbestuur gaat uit naar een lokale verankering van de club. Leuven is eigenaar van het stadion en gaf een lening van 10 miljoen euro, die het kan terugvorderen van de nieuwe eigenaar.