simac

Guy Couder neemt afscheid van Simac PHI Data, Olivier Billiau wordt nieuwe CEO

Na 37 jaar dienst neemt Guy Couder afscheid van ICT-bedrijf Simac PHI DATA. Hij geeft zijn CEO-zetel door aan Olivier Billiau, die met zijn relevante werkervaring mee zal vormgeven aan de groeistrategie van de Smart Edge specialist. Couder zelf zal nog enkele maanden als extern adviseur bij het bedrijf betrokken blijven.

Olivier Billiau komt naar Simac met bijna 25 jaar aan werkervaring in de technologie- en ICT-sector, bij bedrijven als Agfa-Gevaert, Barco en Canon en was eerder ook al gedelegeerd bestuurder bij Centric Belgium.

"Het verhaal van Simac sprak me meteen enorm aan", zegt Billiau. "Ik vond het heel aantrekkelijk om als CEO van een middelgroot bedrijf toch ook heel dicht te kunnen staan bij de markt, de klanten alsook technologie partners. Tegelijk was ik gecharmeerd door de manier waarop Simac PHI DATA samenwerkt met zijn klanten om hen toegevoegde waarde te bieden. Ik geloof heel sterk in consultative selling waarbij je op lange termijn meedenkt met de klant om oplossingen te bieden.”

Billiau is van plan om de trend die Guy Couder gezet heeft binnen het bedrijf verder te zetten. Hij is van plan om net als zijn voorganger dicht bij zijn team en klanten te staan en de bestaande structuren en processen verder te doen groeien. Daarbij wil hij zeker gebruik maken van de schaalgrootte en ervaring die het moederbedrijf Simac te bieden heeft. Simac nam drie jaar geleden een meerderheidsbelang in PHI DATA en verwierf deze zomer 100% van de aandelen.

"De juiste man op de juiste plaats"

“Olivier Billiau is de juiste man op de juiste plaats,” zegt Guy Couder zelf. “Hij kan strategisch denken, maar kent ook de dagdagelijkse operationele praktijk van een middelgrote onderneming. Bovendien brengt hij ervaring mee uit grotere structuren, wat Simac PHI DATA in zijn groei alleen maar ten goede kan komen."

Guy Couder werkte 37 jaar voor Simac PHI DATA, eerst in Sales functies, maar sinds 1998 als general manager/CEO. De komende maanden blijft hij als extern adviseur aan Simac PHI DATA verbonden, om de overgang voor personeel, klanten en partners zo vlot mogelijk te laten verlopen.