vacatures vdab

Hageland zoekt meer tewerkstelling

TIENEN/HOEGAARDEN/GEETBETS/LINTER - Arbeidsbemiddelingsdienst VDAB en zeven gemeenten uit het Hageland hebben een structurele samenwerking op poten gezet. Bedoeling is om mer mensen aan het werk te krijgen.

Het gaat om de gemeenten Tienen, Geetbets, Landen, Zoutleeuw, Kortenaken, Linter en Hoegaarden. De samenwerkingsovereenkomst loopt tot 31 december 2025 en kadert in de bredere doelstelling van de Vlaamse regering om naar een werkzaamheidsgraad van 80 procent te gaan.

“Door met de lokale besturen de krachten te bundelen, kunnen we gericht zoeken naar oplossingen voor knelpunten en is de lokale inbedding van onze werking beter gegarandeerd”, zegt Johan Viaene, directeur van VDAB Vlaams-Brabant.

Taal en competenties

De overeenkomst zal zich onder meer richten op het wegwerken van bepaalde drempels waardoor mensen afzien van werk. Zo is het de bedoeling om te werken aan problemen op vlak van mobiliteit of kinderopvang. Ook op knelpunten als taal en competenties zal worden ingezet. Eerder tekenden ook het provinciebestuur van Vlaams-Brabant en de VDAB al een structurele samenwerkingsovereenkomst.

Demerland 

Ook vijf gemeentes uit de regio Demerland (Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Diest en Scherpenheuvel-Zichem) hebben een soortgelijke overeenkomst afgesloten. De regio rond Leuven was de eerste om een dergelijke samenwerking af te ronden.