Nieuws Vlaams Brabant Half miljoen euro voor Leuven Mindgate

Half miljoen euro voor Leuven Mindgate

Half miljoen euro voor Leuven Mindgate

Het stadsbestuur van Leuven heeft op de begroting van 2017 een bedrag van 500.000 euro uitgetrokken voor Leuven Mindgate. Met dat platform wil Leuven de grote innovatieve bedrijven uit de stad en de regio samenbrengen rond technologie, gezondheidszorg/geneeskunde en creativiteit. “Door meer samenwerking tussen bedrijven, onderzoekscentra en onderwijsinstellingen  moeten we onze plaats in de wereldtop qua innovatie opeisen”, zegt de Leuvense schepen van Economie Mohamed Ridouani.

Leuven Mindgate werd in juni vorig jaar opgericht door 29 leden waaronder de stad Leuven, de KU Leuven, Imec en bedrijven zoals Materialise en Thrombogenics. Het platform moet uitgroeien tot het Silicon Valley aan de Dijle.

Mindgate wil over enkele maanden in Leuven een International House oprichten waar een ontvangstloket voor buitenlandse werknemers wordt ingericht. Het organiseert handelsmissies en is de drijvende kracht achter Vaartopia, het project om de Vaartkom uit te bouwen tot een creatieve hub.

“We willen met deze extra financiële middelen de werking van Mindgate versterken. De samenwerking is zeer belangrijk voor de versterking en groei van de Leuvense kenniseconomie en de creatie van nieuwe jobs in deze regio”, zegt Ridouani.

“Het is aan de raad van bestuur van Mindgate om te beslissen waar het geld prioritair aan besteed wordt. Een van de op stapel staande projecten is een internationaal congres over technologie, gezondheidszorg en creativiteit in het voorjaar van 2018.”

Twee derde van het budget van Mindgate wordt door de andere partners ingebracht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kampenhout
Kampenhout

Artoos group haalt groot raamcontract binnen

KAMPENHOUT/GANSHOREN –  Het communicatieproductiebedrijf artoos group uit Kampenhout/Ganshoren heeft een belangrijke raamovereenkomst gesloten met de Vlaamse overheid. Het akkoord moet… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer