Nieuws Vlaams Brabant Halliburton stopt met productie op 30 juni

Halliburton stopt met productie op 30 juni

Halliburton stopt met productie op 30 juni

De 38 werknemers van Halliburton in Drogenbos leggen zich neer bij de sluiting van het bedrijf op 30 juni. Na afloop van een algemene vergadering donderdagnamiddag heeft het personeel zich met een meerderheid van zeventig procent van de stemmen daarvoor uitgesproken. Er komt dan ook geen vervolg aan de staking van vorige week donderdag en vrijdag.

Het personeel van de Amerikaanse producent van olieboorkoppen was vorige week in staking gegaan uit protest tegen het feit dat de directie de syndicale voorstellen om het bedrijf van sluiting te redden niet ernstig nam. Halliburton kondigde medio september van 2016 aan dat het zijn vestiging in Drogenbos, waar gespecialiseerde olieboorkoppen worden gemaakt, wil sluiten en de productie overbrengen naar de Verenigde Staten. Die beslissing kaderde in een internationale herstructurering van het bedrijf als reactie op de crisis in de oliesector.

Maandagvoormiddag zal een ondernemingsraad plaatsvinden om het akkoord af te ronden. Omdat de directie vasthoudt aan de sluiting zien de werknemers van de vestiging in Drogenbos af van verdere protestacties en alternatieve voorstellen om de werktijd te verminderen en te diversifiëren in afwachting van het aantrekken van de oliemarkt.

“De Halliburton-groep heeft beslist de productie naar de Verenigde Staten te laten terugkeren en de Belgische directie volgt dat standpunt”, zegt ACV-secretaris Saïd Zaoudi. “De productie stopt op 30 juni. Ten vroegste begin april zouden er ontslagen vallen. Vraag is of de directie een manier vindt om het personeel de volgende vijf maanden te motiveren. De werknemers leggen zich met bloedend hart neer bij de sluiting.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.