Nieuws Vlaams-Brabant Hals bedrijf wil Volvo van de fietsen worden

Hals bedrijf wil Volvo van de fietsen worden

Hals bedrijf wil Volvo van de fietsen worden

HALLE/LEUVEN – De Halse startup Belgian Bicycle Group heeft een nieuwe e-bike gepresenteerd: de Veloské. De elektrische fiets moet de gebruiker meer veiligheid bezorgen met de geïntegreerde 360°-fietsverlichting.  “Veloské heeft de ambitie om de Volvo van de fietsen te worden”, zegt founder en Managing Director Johan Deknopper van Belgian Bicycle Group.  Ook het Leuvense Comate werkte mee aan de e-fiets.

Volgens een onderzoek van het Vias Institute zijn 57% van de ongevallen met de fietser “langs opzij”. Veloské wil dat percentage naar beneden halen door een verbeterde zichtbaarheid te realiseren van de fiets(er) in het verkeer. “Met haar fietsverlichting heeft Veloské de ambitie om de “Volvo” van de fietsen te worden”, zegt founder en Managing Director Johan Deknopper. “360° zichtbaarheid dankzij de extra “lichtzones” die geïntegreerd zijn in het frame zodat het fietsen net weer iets veiliger wordt.” Veloské heeft ook een frame design dat afwijkt van het klassieke diamantenframe. Na 2 jaar ontwikkelen is Veloské officieel gelanceerd.

Financieringscampagne 

2020 wordt een jaar vol uitdagingen voor het team van de Belgian Bicycle Group: er volgt een financieringscampagne (i.s.m. WinWINNer) waarbij de vakhandel en het grote publiek de kans zullen krijgen om mee te investeren en “ambassadeur” te worden, de eerste volume productie in het voorjaar rolt van de band en er wordt een premium dealer netwerk uitgerold.

Comate 

Founder Johan Deknopper heeft meer dan 10 jaar ervaring in Business Development voor enkele BIG4- bedrijven en besliste om het ondernemerschap te omarmen en het elektrische fietsenmerk Veloské (pedelec 25 km/u) op te starten. De engineering en ontwikkeling is in samenwerking met Bruno De Naeyer (BDN-Engineering) en de designbureaus Achilles Design (Mechelen) en Comate (Leuven).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

7 falingen

ZAVENTEM/MEISE/STROMBEEK-BEVER/ZEMST - De Nederlandstalige ondernemingsrechtbank van Brussel heeft het faillissement geopend van 7 bedrijven.  Lees meer