Nieuws Vlaams Brabant Handelaars bouwen visueel fort tegen inbrekers

Handelaars bouwen visueel fort tegen inbrekers

Copy: Erik Van Eycken. V.l.n.r. burgemeester Kris Leaerts, Rudy Allemeersch en Caroline Steensels.

Handelaars bouwen visueel fort tegen inbrekers

KAMPENHOUT – Enkele ondernemers uit Kampenhout hebben een BIN-Z opgericht, een buurtinformatienetwerk voor handelaars en ondernemers. Met het initiatief wil men “extra alerte ogen” inzetten in de strijd tegen inbrekers die handelspanden en bedrijfsgebouwen viseren. 

De gemeente Kampenhout heeft naast enkele reguliere buurtinformatienetwerken (BIN) voortaan ook een BIN voor zelfstandigen met een maatschappelijke zetel in Kampenhout. Het initiatief ontstond in de wieg van Ondernemend Kampenhout, zeg maar het lokale netwerk van handelaars. Intussen werd het charter ondertekend door de politiezone KaStZe, de gemeente Kampenhout en Ondernemend Kampenhout.

Noodzakelijk 

Coördinator van het BIN-Z is Caroline Steensels van het Kampenhoutse bedrijven-en dienstencentrum Hof Ter Loonst en Pharma & Health Care Consulting IN2Pharma: “bij een verdachte handeling belt de zelfstandige naar de 101-centrale die het op zijn beurt verspreidt naar alle leden binnen het netwerk”, zegt Steensels. “Een dergelijk netwerk is echt wel noodzakelijk. Niet lang geleden was er nog een ramkraak op ons industriepark dat grenst aan twee vluchtroutes, de Leuvensesteenweg en de Haachtsesteenweg.”

Verdachte handelingen 

Mede-coördinator Rudy Allemeersch van de gelijknamige bakkerij in de Vekestraat zegt dat er op het industriepark regelmatig verdachte handelingen worden opgemerkt, niet alleen in zijn winkelruimte maar ook buiten op de verschillende bedrijfsparkings: “de politie heeft het afgelopen jaar echter sterk werk geleverd en extra gepatrouilleerd wat niet wil zeggen dat er in de toekomst geen inbraken kunnen plaatsvinden. Door het netwerk kunnen we elke verdachte handeling signaleren, de politie bepaalt of verdere actie nodig is. Alvast, door het netwerk te creëren hopen we voor iedereen drempelverlagend te werken.”

Gratis lidmaatschap 

Het lidmaatschap van BIN-Z is gratis.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.