Nieuws Vlaams Brabant Handelaars herademen: werken aan Woluwedal worden maandag hervat

Handelaars herademen: werken aan Woluwedal worden maandag hervat

Handelaars herademen: werken aan Woluwedal worden maandag hervat

woluwedal zaventemDe stilgelegde werken aan de gewestweg Woluwedal op het grondgebied van de Vlaams-Brabantse gemeenten Zaventem en Kraainem worden maandag 19 september hervat. De doorbraak komt er na bemiddeling van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA). Het geschil tussen het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de aannemer is nog niet van de baan maar zal de lokale verkeerssituatie niet verder verlammen na tien maanden van stilstand.

De werken aan het Woluwedal (R22), voor herinrichting van de kruispunten en heraanleg van de riolering, startten in augustus 2015. In november werden ze stilgelegd omdat de fundering van de riolering onvoldoende draagkracht had. Door een aanslepend conflict tussen AWV en de aannemer raakte de situatie geblokkeerd. De grootste slachtoffers waren de lokale handelaars die veertig procent van hun omzet verloren, personeel moesten doorsturen en op een faillissement afstevenden.

Onder meer na een smeekbede van de burgemeester van Zaventem Ingrid Holemans (Open Vld) doorbrak minister Weyts de impasse door de twistende partijen aan tafel te brengen. Met succes: in onderling overleg werd beslist dat de aannemer een nieuwe riolering aanlegt. “Het conflict is nog niet uitgeklaard. Maar AWV en de aannemer gaan samenwerken om de rest van de werken zo snel mogelijk te voltooien”, zegt Weyts.

Volgens AWV werd de proefboring voor de riolering niet uitgevoerd omdat onvoldoende rekening werd gehouden met de ondergrond. Volgens de aannemer waren de aangereikte basisgegevens ontoereikend. Het geschil wordt eventueel voor de rechtbank beslecht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.