https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_03_20_ace4f54f-3fd3-4d8e-9c91-5832736cebb9 Werner Sabo en Laurent Marchel zijn de trekkers in het verhaal. Foto VDT

Handelaars houden opmerkelijke paasactie in de suikerstad

REGIO - Unizo Tienen-Boutersem-Hoegaarden en de stad Tienen organiseren de komende weken een gratis zoektocht naar paaseieren. Via de app Aare kunnen inwoners punten verzamelen door het scannen van digitale paaseieren in Tienen en omstreken.

“De paashaas heeft ons laten weten dat hij dit jaar opnieuw honderd digitale eieren zal verstoppen in en rond onze suikerstad”, zegt Werner Sabo van Unizo Tienen-Boutersem-Hoegaarden. “Om deze te zoeken, hebben we samen met hem rond de tafel gezeten en een mobiele applicatie ontwikkeld, waarmee je deze eieren kan verzamelen door plaatjes te scannen en leuke spelletjes te spelen.”

De man achter die app is Laurent Marchal, oprichter en eigenaar van Lorentius. “De zoektocht wordt superspannend dit jaar, want de app houdt meteen de tussenstand bij. Zo weet je exact hoeveel punten je gespaard hebt en hoeveel die punten je opleveren in de paaseierenrace.” Eerder ontwikkelde Laurent al een spelletje rond de coronacrisis.

"Uiteraard zijn nog meer handelaars welkom om op de actie in te tekenen", besluit Werner. "Dat kan eenvoudig via een mailtje naar bestuur@unizotienen.be.” Alle info vind je op www.aare-tienen.be.