Nieuws Vlaams Brabant Handelaars worden met toelage naar e-commerce gelokt

Handelaars worden met toelage naar e-commerce gelokt

Handelaars worden met toelage naar e-commerce gelokt

storesquareVeel handelaars vinden e-commerce maar niets. Gelijk hebben ze maar ze dreigen wel inkomsten te derven. De stad Leuven biedt voortaan ondersteuning voor handelaars die hun online ondernemerschap willen uitbouwen. De toelage bedraagt maximaal 700 euro.

Consumenten kopen vandaag bewuster en ook steeds meer online. “Webshops zijn deel van het leven geworden”, zegt het centrummanagement van de stad Leuven. Een oneindige overdrijving maar de retail wordt er wel mee geconfronteerd. Zelfs sectoren waar het aanbod van producten om advies en ambachtelijkheid vraagt, ontsnappen er niet aan.

Online verkoop kan ingrijpend zijn in het operationeel functioneren van een winkel. De techniek en de mogelijkheden veranderen voortdurend. Als zelfstandige handelaar zou je voor minder twijfelen. Om die groep over de streep te trekken hebben het centrummanagement van Leuven, Efro (het Europees fonds voor Regionale ontwikkeling) en Vlaio gelden samengebracht om handelaars te ondersteunen in hun traject naar online ondernemen en e-commerce.

“Het centrummanagement wil de aanzet geven aan zelfstandige zaakvoerders om in het online verhaal mee te stappen en dat op een duurzame wijze.”, zegt Michel Warlop van het centrummanagement. “Door een financiële stimulans wordt voor de zaakvoerder een actieplan opgesteld dat in vier tot acht weken uitmondt in deelname aan het webshopplatform van Storesquare.”

Bij Storesquare zullen ze het graag zien gebeuren. In ruil zorgen zij voor dienstverlening op maat van de noden van de winkel, zoals een fotoshoot van de producten en copywriting.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer