Nieuws Vlaams Brabant Hapje-Tapje beleeft recordeditie

Hapje-Tapje beleeft recordeditie

Hapje-Tapje beleeft recordeditie

Hapje-Tapje lokte zondag 62.000 bezoekers naar de binnenstad van Leuven voor de jaarlijkse culinaire hoogdag. “We mogen spreken van een nieuwe recordeditie”, zegt Dirk Vansina, voorzitter van de organiserende vzw Leuvenement.

De Grand Place Gourmande op de Grote Markt evenaarde het succes van vorig jaar. Negen Leuvense kzaken presenteerden hun gerechten en waren al in de vooravond uitverkocht.

De uitbreiding van het culinaire parcours in de Tiensestraat met een aantal extra zaken viel in de smaak van het publiek. Onder andere Bavet, Balls & Glory, Croque ’n Roll, Lettuce en Osteria Michele serveerden voor de eerste keer proevertjes uit eigen keuken.

“Deze nieuwkomers hebben een grote inspanning geleverd om van Hapje-Tapje een topevenement te maken”, zegt Vansina. Bewijs daarvan waren de twee prijzen in de categorie mooiste stand. De straat kon ook culinair bekoren met onder meer een prijs voor Baracca.

Prijzen

Op de Oude Markt werd het bieraanbod in de verf gezet. “Onze biercultuur is iets om trots op te zijn. Daar blijven we zeker op inzetten.” Isabelle A & Friends, Sam Gooris en Lady Linn zorgden voor de muzikale omkadering.

De prijs voor het beste gerecht ging naar Essenciel. Beste prijs/kwaliteit was voor Troubadour, met zilver voor Kokoon. Osteria Michele won de prijs voor de mooiste stand, voor de neus van La Divina Commedia en Troubadour. De persprijs was voor Baracca.

De barmannenrace werd gewonnen door Kristof Van Camp van Villa Artois. Beste barvrouw werd Julie Vandermotte van Café Belge.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.