Nieuws Vlaams Brabant Happiness ontwikkelt elektronische neus voor smartphones

Happiness ontwikkelt elektronische neus voor smartphones

Happiness ontwikkelt elektronische neus voor smartphones

neussmartphoneHappiness tekent voor een Belgische primeur: de eerste elektronische neus voor smartphones. Met een app kunnen smartphones voortaan ook menselijk zweet ruiken. Het creative connectivity-agentschap uit Vilvoorde ontwikkelde het concept samen met Nivea men.

Het project heet heel toepasselijk Nose. Het is de eerste mobiele toepassing waarmee smartphones menselijk zweet kunnen ruiken. Vooral dan de mannelijke variant. Mannen zouden hiermee hun lichaamsgeur beter onder controle kunnen houden. Door een nieuwe sensortechnologie in combinatie met een mobiele applicatie geeft Nose aan of een zogenaamde zweetstatus in orde is dan wel beter kan.

Waarom mannen? Het mannelijke brein bevat veertig procent minder hersengebied om geuren waar te nemen dan het vrouwelijke. Het mannelijke geurorgaan is minder gevoelig aan geurtjes. Komt daarbij dat mannen overwegend meer zweten dan vrouwen.

Nose begint met het ruiken als je de app activeert en de smartphone dichtbij de oksel houdt. De cover bevat hardware die de zweetgeur analyseert en deze info via bluetooth aan de smarthphone doorgeeft. De app bevat een lerend algoritme dat de ontvangen informatie evalueert. Gebruikers krijgen een melding of hun zweet goed of slecht ruikt.

“Het is een wereldwijde primeur om een smartphone zweet te doen ruiken zoals een mens dat doet”, zegt Geoffrey Hantson, chief creative officer van Happiness. “Nose toont hoe we technologie verder kunnen integreren in onze dagelijkse verzorging en hoe we het publiek op een creatieve manier met merken kunnen connecteren.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.