Nieuws Vlaams Brabant Happiness woont voortaan in Vilvoorde

Happiness woont voortaan in Vilvoorde

Happiness woont voortaan in Vilvoorde

happinessHet creatieve bureau Happiness huist voortaan naast het kanaal in Vilvoorde. Een oude school, bestaande uit 64 state-of-the-art containers die gedurende lange tijd geëxposeerd werden bij de Verbeke Foundation, werd geïnstalleerd als nieuwe hoofdzetel van het internationale creatieve agentschap.

Het gerenommeerde architectenbureau Cuypers & Q verbouwde het geheel tot een eigentijdse en duurzame thuishaven voor meer dan vijftig werknemers. Met Happiness breidt de creatieve mediagemeenschap in de Vilvoorde opnieuw uit naast onder meer Woestijnvis, de Kruitfabriek, Videohouse en tal van productiehuizen. De regio krijgt zo opnieuw een positieve economische impuls en het gebouw zorgt nu al voor een architecturale en culturele bezienswaardigheid pal in het nieuwe stadsdeel Watersite van Vilvoorde.

“Het mobiele gegeven van de containers is om twee redenen belangrijk binnen de filosofie van Happiness”, zegt Karen Corrigan, CEO en mede-oprichtster van Happiness. “Eerst en vooral om komaf te maken met grenzen en geografie. Bij Happiness verkiezen we een talent-gedreven aanpak in plaats van een geografisch-gedreven aanpak. Deze ‘Anywhere’ filosofie wordt belichaamd door de mobiliteit van de containers. Daarnaast verwijzen de containers ook naar de mentale nood aan mobiliteit en agiliteit. We noemen onszelf bij Happiness ‘Undefined Perpetually Mutating Specimen’ die op elk moment van de dag bereid moeten zijn om verandering te omarmen. De locatie vormt ook de nieuwe thuishaven voor BLISS content; de slow, fast & real-time content afdeling van het bureau die beroep doet op talentvolle regisseurs, fotografen, monteurs, journalisten, copywriters , allemaal nodig om proactief en reactief state-of-the-art content te kunnen creëren.”

Burgemeester Hans Bonte is blijk met de komst van Happiness naar Vilvoorde: “Dat creatieve bedrijven en mediabedrijven Vilvoorde als thuisbasis blijven kiezen, is een logisch gevolg van onze troeven inzake bereikbaarheid, mobiliteit en de ondersteuning van onze stad zodat het groeipotentieel voor nieuwkomers in de regio gemaximaliseerd wordt. De aanwezigheid van verschillende creatieve bedrijven en de ruime mediasector zorgt voor bijkomende innovatie en economische groei. ”

Als voortrekker van de reclame-industrie met 1 Grand Prix in Cannes en 2 Interactive Grand Prix op Eurobest, werkt Happiness vandaag in Europa en Zuidoost- Azië onder andere voor Beiersdorf, Toyota, Pimkie, Record Bank, 2dehands.be, Stichting Tegen Kanker, Ouders van Verongelukte Kinderen, DVV en de Belgische Rett Syndroom Vereniging.

In deze timelapse zie je hoe de containers werden verbouwd.

 

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.