Nieuws Vlaams-Brabant Haviland lanceert nieuw tewerkstellingsloket voor gemeenten zonder regisseur Werk en Sociale economie

Haviland lanceert nieuw tewerkstellingsloket voor gemeenten zonder regisseur Werk en Sociale economie

Credit: Belga image.

Haviland lanceert nieuw tewerkstellingsloket voor gemeenten zonder regisseur Werk en Sociale economie

ASSE – Intercommunale Haviland, de streekintercommunale voor het arrondissement Halle-Vilvoorde, lanceert een nieuw tewerkstellingsloket. Het initiatief moet lokale besturen (zonder regisseur Werk & Sociale economie) ondersteunen bij analyses, acties en uitwerking van het beleid. 

De rol van lokale besturen en OCMW’s in de opvolging en aanpak van tewerkstelling en werkloosheid valt niet
te onderschatten. Dat weet ook de Vlaamse regering, die van een tewerkstellingsgraad van 80% het streefdoel
maakte en VDAB aanduidde als belangrijkste partner.

Gemeenten zonder regisseur 

Intercommunale Haviland organiseert het Tewerkstellingsloket als derde pijler binnen de dienst Sociale
Tewerkstelling, naast de Wijk-werking en de regisseursrol rond Sociale Economie en Werk. “Werkzoekenden zijn van alle tijden, maar crisissituaties hebben een grote invloed op deze groep. Bovendien worden de meest kwetsbaren vaak het eerst en het hevigst getroffen. Lokale besturen kunnen dit bijsturen met doelgericht beleid. Voor gemeenten zonder een regisseur Werk & Sociale Economie is dit niet eenvoudig, maar via het Tewerkstellingsloket kunnen zij van dezelfde dienstverlening gebruik maken”, zegt Marleen Wynant, coördinator Sociale Tewerkstelling.

Tewerkstellingsdeskundige 

Voor doelgericht beleid en concrete resultaten zijn de juiste acties met de juiste partners nodig. Marleen
Wynant: “De tewerkstellingsdeskundige in het loket bouwt het netwerk op en vormt de brug tussen alle actoren. Kennis en expertise over tewerkstelling en werkloosheid wordt zo gemeenteoverschrijdend ingezet”, luidt het.

Ondersteuning op 4 vlakken 

Het Tewerkstellingsloket kan ondersteuning bieden aan ieder lokaal bestuur, OCMW en beleidsmaker binnen
het werkingsgebied Halle-Vilvoorde. Gemeentediensten kunnen door de tewerkstellingsdeskundige ondersteund worden op vier vlakken: ondersteuning van VDAB en lokale besturen, opvolging van wetgeving en beleid op alle niveaus in naam van lokaal bestuur, tijdige cijferopvolging op maat en uitvoering van projecten die tewerkstelling bevorderen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.