Nieuws Vlaams Brabant Health House toont impact van technologie op gezondheidszorg

Health House toont impact van technologie op gezondheidszorg

Health House toont impact van technologie op gezondheidszorg

In het wetenschapspark Arenberg in Leuven opent over enkele maanden Health House de deuren. Dat is een innovatief communicatie- en demonstratieplatform voor de toenemende impact van technologie op de toekomst van gezondheid en zorg. Leuvense bedrijven die het initiatief mogelijk maakten, toonden maandag een digitale dissectietafel, meteen de eerste aankoop.

Health House is een initiatief van onder meer Imec, het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg en de KU Leuven. “Het is gegroeid vanuit het besef dat we de buitenwereld te weinig informeren over waarin we op het vlak van gezondheidszorg in Vlaanderen topklasse zijn. In het Health House krijgen bedrijven en onderzoekscentra de kans om te tonen waarmee ze bezig zijn”, zegt directrice An Tanghe.

“Daarnaast brengen we visionaire verhalen over de toekomst van de gezondheidszorg met aandacht voor de impact van digitalisering en technologieën zoals artificiële intelligentie en 3D-printing.” Dat gebeurt in overleg met experten. In dat kader lopen momenteel gesprekken over samenwerking met organisaties zoals het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (Vito).

In een eerste fase is Health House slechts beperkt toegankelijk. “In de proefperiode willen we in overleg met onze partners de toegang voorbehouden voor professionele bezoekers. Dat kan gaan van investeerders, beleidsmensen en klanten tot artsen, patiëntenverenigingen en scholen.

De permanente expo kan aangepast worden aan het profiel van de bezoekers. In de toekomst komen meer doelgroepen in aanmerking.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.