AB InBev. AB InBev.

Henegouws bedrijf monitort fabrieksinstallaties van AB InBev

Het bedrijf I-care uit Bergen, dat gespecialiseerd is in voorspellend machineonderhoud, heeft met brouwer AB InBev het grootste contract uit zijn geschiedenis afgesloten. Het zal machines monitoren in alle productievestigingen van de brouwer, in een vijftigtal landen, zo heeft I-care donderdag aangekondigd.

Concreet zullen de machines uitgerust worden met door I-care ontwikkelde sensoren, om mogelijke pannes preventief op te sporen. "Onze AI- en datagestuurde oplossingen voorspellen industriële storingen maanden of zelfs jaren voordat ze zich voordoen", zegt het bedrijf zelf in een persbericht.

Lees ook: AB Inbev valt vijf keer in de prijzen op World Beer AwardWelke bedragen met het contract gemoeid zijn, wordt niet gepreciseerd. Maar een woordvoerder van I-care geeft mee dat het 20 procent vertegenwoordigt van de jaarlijkse productiecapaciteit van de sensoren.

Meer dan 750 werknemers

I-care werd in 2004 opgericht in Bergen. Het telt nu meer dan 750 werknemers, heeft kantoren in veertien landen, en bedient klanten in sectoren als voeding, farma en chemie. De sensoren zijn ook te vinden in kerncentrales en op monumenten zoals de Eiffeltoren in Parijs. In 2020 werd het bedrijf uitgeroepen tot Franstalige Onderneming van het Jaar.