Hengelsport Evero Foto: Tom Vierendeels

Hengelsportwinkel neemt intrek in voormalige discotheek: 2.000 vierkante meter aan visgerief

Hengelsport Evero heeft een nieuw onderkomen gevonden: het gebouw van de voormalige Extreme in Affligem. De discotheek was tijdens de jaren negentig bekend en berucht in binnen- en buitenland. Nu wordt het de thuis van de jonge ondernemer Robin Geudens (22), die in 2021 startte in Roosdaal. “We hoorden al van vissers dat ze hier vroeger zat zijn geweest”, lacht Robin.

Van je hobby je beroep maken: het is de jonge ondernemer Robin gelukt. “Als kind ging ik vissen met papa en zo kreeg ik de microbe te pakken”, vertelt hij. “En die hobby is wat uit de hand gelopen, waardoor hengelsport een echte passie is geworden. En dat groeide uit tot een winkel die we in Roosdaal in november 2021 openden. Maar het gebouw was verouderd en werd te klein, waardoor we op zoek gingen naar een nieuw pand.”

En dat nieuwe pand vond Robin, die kan rekenen op de steun van vader, stiefmoeder en stiefbroer, in Affligem.

Geen onbekend gebouw, want het was jarenlang één van ‘s lands bekendste danstempels: discotheek Extreme. Oorspronkelijk een hoppemagazijn dat in 1987 werd omgebouwd tot dancing. Eerst als Da Vinci, nadien Orange Mechanique en Chapeau om begin jaren negentig de naam te krijgen die het 2001 zou dragen. “Dat hoorden we pas van klanten en vrienden toen we de locatie bekendmaakten”, klinkt het. “Maar zo’n geschiedenis die aan het gebouw verbonden is, is wel de moeite. De naam leeft duidelijk nog altijd. Verschillende vissers lieten ons al weten dat hier vroeger zat zijn geweest.”

Voeders

Maar nu wordt het dus de thuis van hengelaars. Een terrein van 8.000 vierkante meter, met een winkeloppervlakte van 2.000 vierkante meter, verdeeld over vier verdiepen. Op het gelijkvloers is de productieruimte, op de eerste verdieping vind je alles wat nodig is voor witvis en feeder, op het tweede vind je de karperafdeling en op de derde verdieping is alles voor roofvissen en forel ondergebracht.

“En waar we écht om bekendstaan staan zijn onze zelfgemaakte voeders”, klinkt het. “Zelfs vanuit Friesland, Duitsland en Frankrijk zakt men af. We maken het lokaas zelf en proeven er zelfs van: als het voor ons niet goed is, is het voor de vis ook niet goed. De voeders bestaan enkel uit zuivere producten. Wekelijks produceren we minstens 2,5 ton aan lokaas.”

“Maar naast de voeders vind je ook alle andere mogelijke benodigdheden”, weet Robin. “Hengels, visbakken enzovoort. Én wat vrij uniek is, is dat we ook tweedehands materiaal aanbieden. We staan dan ook voor goed en betaalbaar materiaal.”

Vandalisme

De zaak werd tijdens de opstart ook getroffen door vandalisme. “Het raam werd geforceerd en binnen werd alles op de grond gegooid”, weet Robin. “De politie is ermee bezig. Maar demotiveren doet ons dat niet. We proberen dat te vergeten – veel tijd om erover na te denken hebben we nu ook niet. Het heeft alleszins geen invloed op onze opening.”