Nieuws Vlaams Brabant Henry van de Velde Award voor Materialise

Henry van de Velde Award voor Materialise

Henry van de Velde Award voor Materialise

materialise_mimics_innovation_suite_and_3d_printingMaterialise is laureaat van de Henry van de Velde Award. Deze bekroning zet het Leuvense spitstechnologiebedrijf alweer op de kaart. Materialise wint de prijs omdat het als eerste onderneming de techniek van 3D-printing op brede schaal toepast.

Materialise deelt de award met de Antwerpse industrieel Paul Verhaert en met de Antwerpse design- en innovatiestudio Made. De Henry van de Velde Award is een initiatief van Design Vlaanderen. De designprijs van de 22ste editie is goed voor 5.000 euro en een door kunstenaar Rembrandt Jordan ontworpen zilveren trofee.

Materialise krijgt de Henry van de Velde Award in de categorie bedrijf. “3D-printen werd lange tijd alleen gebruikt voor het maken van prototypes in bijvoorbeeld de autowereld. Maar Materialise uit Leuven was een van de eerste bedrijven om de techniek breder in te zetten”, zegt de jury.

Paul Verhaert ontvangt de award in de categorie loopbaan. Verhaert, die zijn eigen bedrijf oprichtte in 1969, stond aan de wieg van meer dan 500 innovatieve producten en ging samenwerkingen aan met industriële sectoren, tot in de ruimtevaart toe. Daarnaast was hij onder meer bestuurder van Agoria en hoogleraar aan de Hogeschool Antwerpen. “Niemand in België heeft ooit zijn niveau gehaald en toch bleef hij altijd op de achtergrond. Het is tijd dat hij uit de schaduw treedt”, stelt de jury.

Made is volgens diezelfde jury dan weer het bewijs dat een mix van talentvolle service- en productdesigners een duurzame carrière kan opbouwen in Vlaanderen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.