Nieuws Vlaams Brabant Herent wint Gastvrije Award met receptenboek

Herent wint Gastvrije Award met receptenboek

Herent wint Gastvrije Award met receptenboek

Vluchtelingenwerk Vlaanderen heeft een Gastvrije Award uitgereikt aan het lokaal opvanginitiatief van Herent. In de categorie gemeente werd Herent gelauwerd voor het receptenboek Lekkernij uit het land van de duizend heuvels (en tien andere recepten die de grenzen doen verdampen).

Herent laat zijn inwoners op die manier proeven van de culinaire cultuur van vluchtelingen uit landen als Armenië, Irak, Syrië, Somalië, Guinee, Congo, Eritrea, Rwanda en Burundi.  In het boek werden de recepten gebundeld van vluchtelingen die sinds 2000 in Herent werden opgevangen.

De Gastvrije Awards zijn bestemd voor projecten die bijdragen tot de bescherming, opvang of integratie van asielzoekers en vluchtelingen in Vlaanderen en Brussel.

Cirq werd bekroond in de categorie bedrijven voor Refu Interim. Dat interimbureau wil vluchtelingen en nieuwkomers aan het werk helpen als vrijwilliger in de culturele, sociale en vrijetijdssector.

Bij de verenigingen won JRS Belgium uit Sint-Pieters-Woluwe met Up together, een netwerk waarbij mensen vrijwillig onderdak en begeleiding aanbieden aan uitgeprocedeerde asielzoekers.

De publieksprijs ging naar Violet, een jeugdorkest uit Oud-Heverlee dat een samenwerking is aangegaan met violist en componist Shalan Alhamwy.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.