Nieuws Vlaams Brabant “Heropening luchthaven belangrijke stap in economisch herstel”

“Heropening luchthaven belangrijke stap in economisch herstel”

“Heropening luchthaven belangrijke stap in economisch herstel”

brussels airportHet luchthavengebouw in Zaventem werd zondag grotendeels heropend. “Niet alleen emotioneel maar ook economisch is dat een belangrijke stap naar herstel”, zegt Voka Vlaams-Brabant.

“Door de snelle heropening geven we het signaal dat we er weer staan. Voor het buitenland is dit cruciaal voor het economisch vertrouwen in België. De nationale luchthaven is de tweede grootste economische motor van het land, goed voor 60.000 jobs. Dat ze het luchthavengebouw weer kunnen openen voor het publiek, veertig dagen na de aanslagen, is een sterke prestatie”, zeggen Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka en Peter Van Biesbroeck, directeur van Voka Vlaams-Brabant.

Het grootste deel van het luchthavengebouw werd opnieuw in gebruik genomen. Door de verhoogde checkincapaciteit kunnen nog meer reizigers opnieuw via Brussels Airport vliegen. Een belangrijke opsteker voor de nationale maar ook lokale economie. “De luchthaven draait nog niet op de volle honderd procent capaciteit, maar we mogen de motor niet te lang laten sputteren”, zegt Maertens.

“Onze nationale luchthaven trekt veel zakenreizigers aan. Dat is logisch door de nabijheid van Brussel en de kennisregio Vlaams-Brabant. Voor ons imago in het buitenland en het vertrouwen van de zakenwereld is deze heropening een enorme boost”, vindt Van Biesbroeck. “We hopen dat de luchthaven snel weer op het volle potentieel kan draaien en we collectief deze klap kunnen verwerken. Met de heropening hebben we bewezen dat we op korte termijn kunnen handelen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.