Het Geel Genot

Het Geel Genot in top vijf van ‘Het Product van Vlaams-Brabant’: “We maakten van onze passie onze job”

Ambachtelijke advocaat producent Het Geel Genot uit Ternat heeft het tot één van de vijf finalisten geschopt voor de titel van 'Het Product Made in Vlaams-Brabant'. "Van onze passie maakten wij onze job", zegt Anne Van Elsuwege. Stemmen kan je nog via deze link tot en met 15 november.

Vertel eens wat meer over jullie product.

"Wij maken ambachtelijke advocaat op grootmoeders wijze in vijf verschillende smaken. Dat doen we vanuit Ternat."

Hoe zijn jullie op het idee gekomen voor dit product? 

"Door mijn passie voor kippen en de vele eitjes die dat met zich meebrengt, kwam ik op het idee om het recept van de grootmoeder terug te zoeken. We vonden daarin ook een gevoel van nostalgie terug en begonnen met het verkopen van de advocaat op markten en later in onze winkel met streekproducten. Intussen zijn die kippen op pensioen, maar wij hebben van onze passie onze job gemaakt."

Waarom zijn jullie zo trots op jullie advocaat? 

"Een potje advocaat is voor ons pure nostalgie, voor allebei gelinkt aan herinneringen uit onze kindertijd. We werken daarnaast ook met pure alcohol en kwalitatieve producten. We slaagden er ook in om onze advocaat in verschillende smaken te produceren. Naast de klassieke advocaat hebben we ook amaretto, cappuccino, limoncello en chocolade."

Wie zijn de kopers van jullie product? 

"We hebben onze klanten in onze streekproductenwinkel, maar we verdelen over heel België in andere streekwinkels, bakkers, delicatessezaken en slagers. Onze klanten zijn van alle regio's en leeftijden."

Kunnen jullie ons wat meer vertellen over jullie bedrijf?

"We zijn een familiebedrijf met vier vaste werknemers. Op piekmomenten werken wij ook met flexi's en studenten. Wat begon als een hobby werd een fulltime job en we hebben intussen al zes jaar onze winkel met streekproducten waar we onder andere onze advocaat verkopen."

Waarom moeten onze lezers op jullie stemmen? 

"Ik en mijn echtgenoot Christophe zijn in 2016 vol voor onze passie en dromen gegaan, maar in mei overleed hij plots. Deze award wil ik voor hem winnen, om zijn verhaal verder te laten leven. Daarom staat vanaf nu zijn vingerafdruk ook op alle producten."

 

LEES HIER OOK WIE DE ANDERE FINALISTEN ZIJN. 

Alcoholvrij drankje van Ghost in a Bottle in top vijf van ‘Het Product van Vlaams-Brabant’: “We verrichten baanbrekend werk”

Mosterd van De Ster in top vijf van ‘Het Product van Vlaams-Brabant’: “We onderscheiden ons in onze productie door de eenvoud waarmee we mosterd maken”

Mi Joya Chocolatemaker in top vijf van ‘Het Product van Vlaams-Brabant’: “Chocolade maken in België is uitzonderlijk”

Kachels en haarden van DDG in top vijf van ‘Het Product van Vlaams-Brabant’: “We zijn het enige gespecialiseerde bedrijf in Europa”