Nieuws Vlaams Brabant Het laadstation van de toekomst staat in Vilvoorde

Het laadstation van de toekomst staat in Vilvoorde

Het laadstation van de toekomst staat in Vilvoorde

solarfastchargingstationHet laadstation van de toekomst staat in Vilvoorde, op de site van Living Tomorrow. Het luistert naar de naam solar fast charging station. Daar kan je voortaan de batterij van een elektrische wagen of fiets in mum van tijd opladen. Dat gebeurt door middel van zonnepanelen op het dak van het laadstation.

Een solar carport voorziet de laadpaal van stroom. Dat zou voldoende moeten zijn om een elektrische wagen op jaarbasis 25.000 kilometer te laten rijden. De rest van de groene stroom komt van het net.

Aan dit project werken diverse bedrijven mee. Zo levert ABB snelle laadinfrastructuur. Mutec zorgt voor de solar carport. Die mobiele installatie bestaat uit betonnen funderingsplaten en een waterdicht dak van zonnepanelen. Met één carport, die op een bestaande parking gemonteerd kan worden, kunnen twee wagens opgeladen worden.

Het elektrische voertuig neemt stroom af via de laadpaal. VitaeMobility plaatste in Vilvoorde vier laadpunten met een rijbereikbaarheid van 100 kilometer per uur. “Deze installatie draagt bij aan een toekomstig decentraal systeem waar hernieuwbare energie bij burgers en bedrijven wordt gebruikt als brandstof voor elektrische wagens”, stelt Living Tomorrow.

Living Tomorrow, de organisatie achter verschillende projecten rond wonen en leven in de toekomst, koos voor een totaalconcept. Inclusief coffeecorner en de mogelijkheid om te lunchen tijdens het wachten. Het concept werd ook uitgewerkt voor fietsstallingen. Elektrische fietsen kunnen opgeladen worden via het dak van de fietsberging.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.